Soupeři v Lize národů: Cristiano Ronaldo jako ideální začátek léta a nastupující generace TOP Španělů

3 minuty čtení

Portugalsko, Španělsko a Švýcarsko. Los elitního koše Ligy národů si pro českou reprezentaci připravil těžkou, ale o to atraktivnější skupinu s hvězdami světového fotbalu. Fanoušci se tak mají na co těšit. A takový výlet zkraje léta do Portugalska za Cristianem Ronaldem! Proč ne?

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

CRISTIANO RONALDO JAKO IDEÁLNÍ ZAČÁTEK LÉTA

Jméno Cristiana Ronalda rezonuje už pěknou řádku let celým fotbalovým světem. Jak na klubové, tak na mezinárodní scéně překonává jeden rekord za druhým a nyní dorazí za námi do České republiky. Atraktivní zájezd do Portugalska, který se dá spojit s parádní sluncem zalitou dovolenou, navíc připadá ideálně na začátek léta.

Nejen na slavné CR7 ale stojí reprezentace Portugalska. Naši se mohou těšit také na souboje s Bruno Fernandesem nebo s trojicí od městského rivala Manchesteru City – Bernardo Silva, Ruben Dias, Joao Cancelo. Ti všichni jsou aktuálně ve skvělé formě a jistě prověří českou reprezentaci.

ŠPANĚLSKO? KOMBINACE ZKUŠENOSTI A NOVÝCH TALENTŮ

Slunce, začátek června a španělské hvězdy světového fotbalu. Další tým z Apeninského poloostrova prochází generační obměnou, přesto má obrovskou kvalitu a na nedávném EURO došel až do semifinále, kde po penaltách nestačil na pozdější mistry Evropy z Itálie.

Také v Lize národů naposledy Španělsko došlo daleko – dokonce až do finále, kde padlo těsně 1:2 (Oyarzabal – Benzema, Mbappé) s Francií. Tým Luise Enriqueho tak má jasný cíl. Na druhý pokus celou Ligu národů opanovat!

Zkušení lídři De Gea, Alba, Busquets, Koke nebo fantastická nastupující generace s Pedrim, Olmem nebo Ansu Fatim. To je současná španělská reprezentace, další soupeř českého nároďáku.

TVRĎÁK XHAKA NEBO SHAQIRI S DYNAMITEM V NOZE

Ani Švýcarsko ale nemůžeme podceňovat, ne nadarmo se rovněž nachází v elitním koši Ligy národů. Švýcaři mají výborně propracovanou mládežnickou strukturu a postupně se derou do elitních pater evropského fotbalu.

Těšit se můžeme na tvrďáka z Arsenalu Granita Xhaku, jehož souboje s Tomáše Součkem bývají ozdobou i v Premier League, nebo na vzrůstem nevysokého leváka s dynamitem v noze Xherdana Shaqiriho, jenž aktuálně hájí barvy Lyonu. Lídry defenzívy jsou stoper Newcastelu Fabian Schär nebo zkušený gólman německého Gladbachu Yann Sommer.

NAŠE ŠANCE DRŽÍ KANONÝR SCHICK

Ale co je nejdůležitější, česká fotbalová reprezentace rozhodně ani v bitvě s velikány není bez šance. Však to potvrdily zápasy v nedávné kvalifikaci doma s Belgií nebo osmifinále EURO proti Holandsku, kdy jsme přes Depaye, De Jonga a spol. postoupili mezi osm nejlepších týmů starého kontinentu.

Aktuálně je navíc ve skvělé formě Patrik Schick. Naše hlavní úderná síla pálí v barvách Leverkusenu ostrými a bojuje o titul krále střelců v německé Bundeslize, kde je hned za Robertem Lewandovskim z Bayernu a dokonce před Erlingem Haalandem z Dortmundu.

Pokud bude v aktuální formě pokračovat „Schicky“ i na jaře a dál bude šikanovat obrany soupeřů, pravděpodobně se o něho zase začnou zajímat největší evropské velkokluby.

Nabídku kompletních zájezdů a vstupenek na všechny zápasy Ligy národů najdete na našem webu. Ještě před těmito zápasy nás ale čeká barážová bitva se Švédskem, kam vypravíme jak letecký, tak autobusový zájezd na otočku i s noclehem. Stačí si jen vybrat!