Součkův dres je nejdražší v Londýně! Co ukázal náš průzkum?

3 minuty čtení

Během našeho tripu po zápasech a prohlídkách londýnských fotbalových stadionů a FAN shopů jsme si udělali průzkum trhu, na kolik momentálně přímo v klubových obchodech vyjdou dresy těch největších hvězd. Co nám ukázal?

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

Možná trochu nečekaně se na vrcholu pyramidy umístily domácí dresy West Hamu United. V samotném FAN shopu Kladivářů byla první sada se jménem Tomáše Součka a spol. za 80 liber, tedy v přepočtu kolem 2400 korun. Venkovní sada stála 60 liber (cca 1800 Kč). Na internetu se stejné dresy i oficiální cestou dají sehnat o něco levněji.

O něco málo levněji vyjde dres asi největší hvězdy Albionu. Střelec anglické reprezentace a Tottenhamu Hotspur Harry Kane vyjde ve FAN shopu Kohoutů na 76 liber (cca 2300 Kč).

Zajímal nás také dres Christiana Eriksena, bezesporu největší hvězdy nováčka z Brentfordu. Činovníci tohoto sympatického londýnského klubu si dresu dánského reprezentanta činí na 66 liber (cca 1980 Kč). My jsme neváhali, koupili a v dresu s jeho jmenovkou dokonce viděli první Eriksenovu asistenci po návratu na trávníky. Good deal!

Mezi fanoušky Crystal Palace jde nejvíce na odbyt šikovný křídelník Wilfried Zaha. Pořídit si ho můžete za lidových 45 liber (cca 1350 Kč) a je tedy „nejlevnější“ z londýnských hvězd.

Dresy Chelsea a Arsenalu mají jednotnou cenu. Ve FAN shopech jsou vystaveny pouze dresy bez jmenovek, protože hned v rámci obchodu mají tyto velkokluby „minitovárnu“ na potisk dresů.

Ať si tedy necháte na dres natisknout jméno Romela Lukaka, Bukayo Saky nebo třeba svého kamaráda Pepy Vomáčky z Horní-Dolní, vyjde vás dres na stejné peníze. Chelsea bohužel ale momentálně vzhledem k pozastaveným výdělkům prodávat nemůže. A to ani ve FAN shopu, ani vstupenky na zápasy.

VĚDĚLI JSTE, ŽE…

  • Dresy Arsenalu a pražské Sparty mají historicky velkou spojitost. Jeden ze zakladatelů Sparty Otakar Petřík navštívil v roce 1906 Londýn, kde se zašel podívat mimo jiné na zápas místního Arsenalu. Ten ho svojí hrou zaujal natolik, že se rozhodl přímo v anglické metropoli koupit stejnou sadu rudých dresů a bílých trenýrek, v nichž Arsenal tou dobou nastupoval. Po návratu do Prahy ji věnoval své Spartě se slovy, aby tento dres jednou proslavila stejně jako kanonýři z Arsenalu.
  • Světové velkokluby svými nákupy útočí i na obrovské mimievropské trhy. Tak třeba ve zmíněné minitovárničce na potisk dresů ve FAN shopu Arsenalu frčel nejvíce šikovný japonský obránce Takehiro Tomiyasu. Bez jeho dresu neodešel snad žádný z asijských návštěvníků obchodu. A když se může vydělávat na Stamford Bridge, tak z FAN shopu Chelsea prý zase odcházejí velmi často američtí fanoušci „socceru“ se suvenýrem v podobě dresu kapitána reprezentace Spojených států amerických Christiana Pulišiče. I podobné aspekty zohledňuje úspěšný fotbalový byznysmen.

ŽÁDNÁ OMEZENÍ A TEN NEJLEPŠÍ SVĚTOVÝ FOTBAL

Ať už se rozhodnete vyrazit na jakýkoliv zápas Premier League, rozhodně neprohloupíte. Anglická nejvyšší soutěž se řítí do své rozhodující fáze a drama nabízí na obou koncích tabulky. Bojuje se o titul, o účast v Lize mistrů i o holou záchranu mezi elitou.

Od 18. března navíc Velká Británie ruší veškerá omezení proti šíření pandemie, cestování je konečně jako před covidem. Ať jste nebo nejste očkovaní, nepotřebujete žádné testy, formuláře ani nemusíte podstoupit karanténu. Jedinou podmínkou je po vystoupení Velké Británie z Evropské unie platný cestovní pas, občanský průkaz už na ostrovy nestačí.

Z BOHATÉ NABÍDKY DOPORUČUJEME: