Sezona míří do finále: Kam se vyplatí vycestovat na závěr ročníku?

3 minuty čtení
Autor: Jakub Vaverka

Současná fotbalová sezóna bude pokračovat ještě zhruba měsíc, nicméně přávě její závěr bude jako vždy prvotřídní sportovní podívanou. Kam by stálo za to v následujících týdnech vyrazit za životním zážitkem?

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

Trojzápas Premier League v Londýně

Anglická Premier League je natolik nabitá zápasy, že často nabízí program, v němž lze za krátkou dobu vidět slušnou porci zápasů na vlastní oči. Podobná příležitost se nabízí během prvního květnového víkendu, kdy, pokud se rozhodnete vyrazit do Londýna, zažijete tři zápasy nejlepší fotbalové soutěže během tří dnů.

Kdo bude v akci? V sobotu 6. května vyzve Tottenham Hotspur v malém londýnském derby Crystal Palace. Spurs bojují o Ligu mistrů, Eagles ještě nemají jistotu záchrany. O den později je situace téměř stejná, jen v opačném gardu, West Ham musí začít bodovat, aby si od záchranářských prací odpočinul, Manchester United naopak nechce přijít o místo zaručující Ligu mistrů. Aby toho nebylo málo, kolo vyvrcholí v pondělí soubojem mezi Fulhamem a Leicesterem City, kde, pokud se v tabulce nic převratného nezmění, půjde oběma týmům o hodně. Závěr sezony ve Velké Británii slibuje skvělou sportovní podívanou, která nikdy nezůstává za očekáváním.

Tottenham – Crystal Palace, West Ham – Man United, Fulham – Leicester (letecky) od 18 500 Kč ✈

S návštěvou Camp Nou se nevyplatí déle čekat

FC Barcelona míří pevným krokem za španělským titulem a v této fázi sezony to vypadá, že Real Madrid už na nejvyšší příčku nedosáhne. Katalánci si v probíhajícím ročníku vyloženě užívají domácí zápasy. Stadion Camp Nou je během nich často zaplněn nad hranicí 90 tisíc diváků. Barca navíc po skončení aktuální sezony začne tento stadion rekonstruovat a své zápasy bude hrát na Olympijském stadionu v komplexu na kopci Montjuic.

Pokud vás láká navštívit Camp Nou před dlouhou přestávkou, ideálnější čas na cestu už asi nenajdete. V úvahu připadají zápasy Barcelony s Osasunou Pamplona nebo Realem Sociedad. Za zvážení by mohl stát i zápas s Realem Mallorca na konci května, kdy se může definitivně rozhodnout o titulu.

VSTUPENKY A VSTUPENKY NA FC BARCELONA 🇪🇸

Wembley nabídne legendární trojzápas

Samotný konec května přinese možnost vyrazit na výlet, na který budete vzpomínat do konce života. Hraje se v Londýně, ale není to Premier League. Trojzápas na vyprodaném bájném Wembley nabídne finále barážových duelů o postup do League One, The Championship a Premier League.

Málokteré zápasy jsou ve Velké Británii tak sledované, zejména bitva o postup do Premier League s sebou přináší neuvěřitelné množství emocí, nemluvě o tom, že v sázce je nejen postup, ale také obrovská finanční odměna přesahující 100 milionů liber. Jisté v tuto chvíli je, že všechny tři výše zmíněné boje o postup budou napínavé od první do poslední chvíle a na jejich konci bude v jednom z táborů obrovská radost a v druhém nebývalé zklamání.

Trojzápas na Wembley o postup do Premier League, Championship a League One (letecky) od 19 500 Kč