Reprezentace musí v cestě na MS přejít přes Švédsko bez Zlatana

3 minuty čtení

Je rozhodnuto! Česká fotbalová reprezentace pod vedením trenéra Jaroslava Šilhavého vyzve v prvním barážovém kole reprezentaci Švédska. Hrát se bude na půdě soupeře. Pojďme si našeho soupeře krátce představit a zamyslet se nad aktuálním klima kolem národního týmu.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

NÁZOR FANOUŠKŮ: MY A MS? TO BY SE MUSEL BŮH SPLÉST

Kolem českého národního týmu po posledních zápasech nepanuje optimistické ovzduší. Kvalifikace se zkrátka nevydařila. Poráželi jsme de facto jen fotbalové trpaslíky. V tipovačce, koho by si naši fanoušci přáli pro baráž, převládaly pesimistické názory jako „Vždyť je to jedno, stejně nikam nepojedeme, ani na jeden tým nemáme“, „Prašť jako uhoď. To by se musel fotbalový bůh splést, abychom vyhráli“, nebo „To je úplně jedno. Jsme marní, co bychom na turnaji dělali.“

A není se úplně čemu divit. Necháme na posouzení všech, kam se repre (ne)posunula od minimálně výsledkově vydařeného šampionátu. Nicméně faktem je, že jak nominace, často ovlivněné zraněními, tak předvedené výkony vyvolávaly spíše rozpaky.

Nezbývá ale nic jiného, než držet palce, že se tým kolem kapitána Tomáše Součka a střelce Patrika Schicka dá hlavně zdravotně do pořádku, bude kompletní a v baráži proti Švédsku navážeme na výkony na nedávném EURO.

PŘEDSTAVENÍ SOUPEŘE: ZLATAN ŠVÉDSKU NEPOMŮŽE

Jako nenasazení jsou mohli dostat Portugalsko, Skotsko, Itálii, Rusko, Wales nebo právě Švédsko, takové byly varianty. Nakonec nám los přisoudil poslední možnost. Hlavní devízou Švédů je určitě severská soudržnost, bojovnost, vůle. Svou sílu ukázali už na nedávném EURO, obrovským příslibem je třeba útočník Aleksander Isak. V baráži ale Seveřané nemohou využít Zlatana Ibrahimoviče, který si přenáší trest z kvalifikace.

Je před námi těžká zkouška, los na nás ale určitě nebyl tak krutý jako třeba na Portugalsko s Itálií. Na MS se totiž podívá díky rozložení pavouka jen jeden z dvojice gigantů. Pro nás to není neřešitelná zkouška. Švédsko bude mírný favorit, ale v baráži hrané na jeden zápas se může stát cokoliv. Však si vzpomeňme na osmifinále EURO s Holandskem – přežijete obrovskou šanci favorita, padne červená karta, pomůžete si gólem ze standardky a momentum zápasu je rázem na opačné straně. Tak proč by se to nemohlo opakovat… V případě postupu přes Švédsko narazíme ve finále baráže na vítěze dvojzápasu Rusko – Polsko. Hráli bychom opět venku.

Barážové dvojice: Skotsko – Ukrajina, Wales – Rakousko, Rusko – Polsko, Švédsko – Česká republika, Itálie – Severní Makedonie, Portugalsko – Turecko.

POSLEDNÍ TŘI VOLNÁ LETADLA DO KATARU

Už jistými evropskými účastníky MS jsou Srbsko, Španělsko, Švýcarsko, Francie, Belgie, Dánsko, Nizozemsko, Chorvatsko, Anglie a Německo. Volná jsou poslední tři účastnická místa, o která se bude hrát právě v baráži. Celá baráž se hraje v posledním březnovém týdnu. První kolo ve dnech 24. a 25. března, druhé kolo 28. a 29. března.

Vrata od šampionátu v Kataru zamčená ještě rozhodně nejsou.

Máte zájem s námi vyrazit na barážové utkání do Švédska? Udělejte si nezávaznou rezervaci na zájezd nebo vstupenku a my se vám ozveme!