Real Madrid je nejlepší ze všech… už zase!

3 minuty čtení

První červnový den letošního roku patřil v londýnském Wembley finále Ligy mistrů, v němž se proti sobě postavil Real Madrid a Borussia Dortmund. Nakonec to dopadlo takříkajíc jako vždy. Bílý balet získal rekordní patnáctý triumf v Lize mistrů.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Reusovo loučení se smutným koncem

Borussia Dortmund byla velkým outsiderem, ale do zápasu v hlavním městě Velké Británie vstoupila bez bázně a hany. Ostatně zejména v prvním poločase měli hráči BVB několik výborných příležitostí, ale buď si brousili zuby na skvělou obranu Bílého baletu, vynikajícího Thibauta Courtoise, nebo brankovou konstrukci.

Nakonec se německému reprezentantovi ve Wembley skórovat nepodařilo. Stejně jako před 11 lety, kdy v Londýně prohrál ve finále Ligy mistrů s Bayernem Mnichov (1:2), odjížděl Dortmund jako poražený. Pro Marca Reuse to byl poslední zápas v černožlutém dresu. Skončil zklamáním a vzhledem k průběhu kariéry bundesligového velikána lze říci, že tato porážka jen dokreslila kolorit jeho aktivní kariéry.

Na druhou stranu došlo i na další velké loučení. Toni Kroos se loučil s klubovým fotbalem a Realem Madrid. Jeden z nejlepších záložníků naší generace po EURO 2024 ukončí aktivní fotbalovou kariéru. Zatímco Reus se loučil v slzách, Kroos slavil. Jinými slovy, fotbal naplno.

Toni Kroos

Liga mistrů je soutěží Realu Madrid

Real Madrid to opět dokázal. Bílý balet nevstoupil do utkání dobře, ale v prvním poločase neskóroval a bylo by zajímavé sledovat, co španělští mistři řešili v šatně o poločase. Ve druhém poločase byli trpěliví, ale zároveň draví, nebezpeční a téměř bezchybní. Góly Daniho Carvajala (jeden z nejmenších hráčů na hřišti skóroval hlavou) a Viníciuse Juniora rozhodly o rekordním patnáctém triumfu Merengues v Lize mistrů.

Druhý Liverpool má na kontě sedm triumfů, což jen podtrhuje dominanci giganta La Ligy. Real Madrid má nebývalou vítěznou mentalitu, nikdy se nevzdává, a pokud mu dáte jakýkoli prostor, určitě ho využije. Nejen hráči Dortmundu, ale i favorité jako Bayern Mnichov a Manchester City by o tom mohli na konci sezony vyprávět.

Vinicius Junior

Konec jedné éry

Více než 86 tisíc fanoušků ve Wembley sledovalo konec jedné velké éry. Letošní ročník byl posledním, kdy se Liga mistrů hrála ve formátu, který jsme znali v posledních sezonách. 32 klubů v 8 skupinách, z nichž 16 nejlepších postoupí do osmifinále, bude minulostí. Je symbolické, že se triumfem královského klubu Realu Madrid uzavřela jedna velká éra.

Na závěr ještě jedna extrémní statistika. Real Madrid se v novodobé historii Ligy mistrů dostal do finále devětkrát a ve všech případech odešel jako vítěz. Zdá se, že Bílý balet je v boji o „ušatou“ trofej neporazitelný. Prezident Merengues Florentino Perez v rozhovoru po finále uvedl, že ho tento triumf potěšil, ale myslí na další.

Právě o tom je Real Madrid, který se neustále posouvá vpřed, zlepšuje se a vyhrává mistrovské tituly. Ať už se vám tento klub líbí, nebo ne, aura, která ho obklopuje, se nedá s ničím jiným srovnat. A s tolik propagovanými příchody Endricka a Kyliana Mbappého by měla síla momentálně nejlepšího fotbalového týmu na světě ještě vzrůst.

Nasaďte šály a pojeďte s námi!

Fotbalový program finálem Ligy mistrů nekončí. Hraje se EURO, a to i s Českem. Cílem pro mistrovství Evropy je postup ze skupiny. Ale hokejové mistrovství už ukázalo, že nic není nemožné. Nasaďte šály, nandejte dresy a jdeme si pro další titul!