Propojené světy aneb Které celebrity vlastní kluby?

3 minuty čtení
píše David Zlomek

Před několika týdny proběhla českými médii zajímavá zpráva. Investiční společnost, do které patří i elitní hokejisté Victor Hedman a Ondřej Palát, zakoupila podíl v tradičním anglickém klubu Plymouth. Nejsou prvními ani posledními známými jmény z řad celebrit, které se k tomuto kroku odhodlaly.

Potěšte své blízké: Fotbalové adventní kalendáře s kinder čokoládou.

Nespočetněkrát se stalo, že dychtiví fotografové zachytili ve VIP ložích na stadionech věhlasných klubů slavná jména. Kupříkladu Usain Bolt miluje Manchester United, Daniel Craig, proslavený rolí Jamese Bonda, zase Liverpool a rapper Jay-Z Arsenal.

Mnoho z celebrit je ale angažovaných přímo. Jakých je pět nejslavnějších?

Ryan REYNOLDS

V posledních letech jeden z nejoblíbenějších a nejobsazovanějších herců si společně s kamarádem Robem McElhenneyem usmysleli, že ze sedmiligového Wrexhamu udělají světový klub.

Zatím jim to tedy moc nejde, ale zápal jim nejde upřít. Kupříkladu následují trend posledních let, kdy cesty fotbalových klubů pozorně sledují kamery, které dávají dohromady pozoruhodný dokument.

Lebron JAMES

Dle mnohých nejlepší basketbalista všech dob je dlouhodobým vášnivým fanouškem Liverpoolu. Dění v klubu pravidelně komentuje a velice se angažoval před posledním finále Ligy mistrů proti Realu.

Do klubu majetkově vstoupil už v roce 2011. Jak čas ukázal, byl to výborný tah nejen z pohledu fanouškovského, ale také byznysového. Zatímco na počátku dekády za dvouprocentní podíl zaplatil pět milionů dolarů, před třemi lety hodnota narostla téměř pětinásobně.

Will FERRELL

Známý herec a komik Will Ferrell, jenž účinkoval například ve filmech Nesvatbovi nebo Noc v Roxbury, překročil hranice Hollywoodu v roce 2016, kdy se rozhodl podílet se na vlastnictví nově vznikajícího Los Angeles FC.

Poměrně často je vidět přímo na stadionu, kde podporuje například Garetha Balea, Giorgiho Chielliniho či Carlose Velu.

Elton JOHN

Technicky vzato již Elton John majitelem klubu není, ale jen málokdo se za svůj klub postavil jako on.

Už v roce 1976 se stal ředitelem Watfordu, a to, když přebíral klub ve čtvrté lize. Nakonec se dostal až do té nejvyšší, přičemž v roce 1987 se rozhodl klub prodat. Avšak nedalo mu to a o deset let později ho kupoval zpátky. Do pár let se z klubu sice opět vytratil, ale stopu zanechal tak velkou, že je po něm pojmenována jedna z tribun.

David BECKHAM

Jeden z nejlepších fotbalistů historie? Mnozí by namítli, že spíše jeden z nejlepších reklamních poutačů. A to neberte nijak zle, vždyť Beckham si zaslouží uznání za to, jakou značku vybudoval.

Americký trh s fotbalem se mu po příchodu do LA Galaxy zalíbil natolik, že založil vlastní klub. Stal se jedním z majitelů nově vzniklého Inter Miami, kterému šéfuje jako prezident. Klub působí v MLS a jeho barvy hájí například Kieran Gibbs, Gonzalo Higuain či DeAndre Yedlin.

Vyberte si z naší nabídky zájezdů a možná uvidíte některou z celebrit světového showbyznysu na vlastní oči! Na tribunách fotbalových svatostánků jich bývá spousta.

Nabídku ZÁJEZDŮ a VSTUPENEK naleznete ZDE.