Proměna Bayernu Mnichov pokračuje. Vzduchem létají pytle s bankovkami

4 minuty čtení

Bayern Mnichov byl na přestupovém trhu vždy velmi uvážlivý. Raději přestup stokrát promyslel, než ho učinil. Ale letos to je pořádná jízda. Ve spojitosti s bavorským gigantem létají ve vzduchu spekulace o rekordních přestupech. Jak by mohl vypadat „nový“ Bayern?

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích
Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

BRANKÁŘ

Zajímavá položka. V zimě si Manuel Neuer nešťastně zlomil nohu, a tak Bavoři hledali rychle jedničku do brány. Sehnali Yanna Sommera, dlouhodobou jedničku Mönchengladbachu. Tenhle tah byl ale pouze provizorní, o čemž svědčí i současné spekulace.

Neuer by měl být jedničkou, o tom není debat. Sommer by se měl stěhovat jinam, konkrétní zájem vyjádřil Inter Milán, který hledá náhradu za Andrého Onanu. V klubu zůstává „věčná dvojka“ Sven Ulreich, z hostování se naopak vrátil velmi perspektivní Alexander Nübel. Právě u jeho budoucnosti je největší otazník, jelikož potřebuje chytat.

OBRANA

Také pořádný vítr. Už delší dobu je potvrzen příchod krajního beka, jehož zdobí velká ofenzivní nadstavba, Raphaëla Guerreira. Do obrany to ale není poslední kousek.

Velmi nahlas se hovoří o Aymericu Laportem z Manchesteru City, který chce změnit dres. Kromě Bayernu se o něj uchází i Barcelona, bude to tedy zajímavý souboj. I proto, že Bayern přivádí jednu z komet minulého ročníku Serie A, a sice Jihokorejce Kima Min-jaeho.

Aby toho nebylo málo, Bavoři by rádi posílili také pravou stranu obranného valu. Kým? Kylem Walkerem z Manchesteru City! Překvapivé jméno, ale objevily se zvěsti, že by Walker ke konci kariéry ještě rád zkusil něco jiného.

Kdo tedy půjde z kola ven? Zadarmo už odešel Daley Blind, který přišel zalepit díru v sestavě teprve v zimě. Hostování skončilo Joaovi Cancelovi, o jehož budoucnosti se bude jednat. Kde je naopak dojednáno, to je v případě Lucase Hernandeze. Borec, za kterého Bavoři před lety vysypali osmdesát milionů euro, bude novou posilou PSG.

ZÁLOHA

Tady to bude asi trochu poklidnější. Výraznou posilou je zatím pouze Rakušan Konrad Leimer, který přišel zdarma po skončení smlouvy z Lipska. Stejné národnosti je i Marcel Sabitzer, jemuž skončilo hostování v Manchesteru United.

Co se možných posil týče, v hledáčku má Tuchel a spol. několik jmen. Zajímavost? Objevují se tři jména a všichni tři jsou defenzivní záložníci.

Nejžhavějším jménem je Ibrahim Sangaré, pětadvacetiletý hráč hájící barvy PSV. Jeho hodnota činí téměř 40 milionů euro. Kdyby to nedopadlo s ním, bude Bayern cílit na levnější varianty. Má jít o Kalvina Phillipse z kádru City či o Sofyana Amrabata z Fiorentiny.

ÚTOK

Pořádně zajímavé. Bayern se celou sezonu potýkal s tím, že neměl prvotřídního hrotového útočníka. Po odchodu Roberta Lewandowskiho musel tuto díru lepit Eric Maxim Choupo-Moting, ale všichni asi viděli, že to není ono.

Jasným řešením měl být Harry Kane. V Bavorsku si mysleli, že mají vyhráno. Anglický střelec má jen rok do konce smlouvy a chce odejít. Vedení Spurs ho zároveň nechce prodat nikam do Anglie. A další konkurent na trhu Real Madrid se soustředí na Kyliana Mbappého. I proto přišli Bavoři s menší finanční nabídkou.

👉 DOPORUČUJEME: zájezd na německý Superpohár: Bayern – Lipsko od 2700 Kč

Spurs ji ale smetli ze stolu. O odchodu své hvězdy nechtějí ani slyšet. Jak tohle dopadne, to neví nikdo. Asi to bude sága na celé léto.

Co je naopak asi jasná věc, to je odchod Sadia Maného. Jen rok poté, co slavně přišel z Liverpoolu. Velmi vážně se o něj uchází týmy ze Saudské Arábie.

VSTUPENKY a ZÁJEZDY na BAYERN MNICHOV