PREMIER LEAGUE RADAR (2): Nadějný Arsenal i nový architekt v United. Co plánují „ti druzí“?

3 minuty čtení
píše David Zlomek

V prvním díle přestupového seriálu jsme se podívali na trojici týmů, která se v minulém ročníku PL umístila nejvýše. Dnes budou následovat další tři týmy. Teda dva londýnské, Tottenham a Arsenal, které doplní Manchester United. Pojďme na to!

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

👉 Premier League zná jízdní řád. Haaland začne proti „Czech“ Hamu!

Elitní čtyřku uzavřel Tottenham. Ten pod na podzim najatým koučem Antoniem Contem nabral druhý dech, a nakonec vybojoval vstupenku do Champions League. V průběhu sezony se konečně umoudřil hvězdný Kane, jenž dlouho trucoval kvůli neuskutečněnému přestupu do City. Nyní je dokonce ochotný podepsat nový kontrakt. Úžasnou kapitolu napsal i Son, jenž se stal nejlepším střelcem ročníku.

Conte už dopředu deklaroval, že chce zůstat. S náskokem tak mohl s vedením týmu komunikovat o posilách. Jak to zatím vypadá? Už se potvrdil příchod Ivana Perišiče, dále se jedná o dalším příchodu z Interu, a sice o stoperovi Alessandrovi Bastonim, či o návratu Christana Eriksena.

👉 PREMIER LEAGUE RADAR (1): Zase závod dvou? Kdo ovládne další ročník PL?

Velký rival Tottenhamu Arsenal zažil turbulentní sezonu, na jejímž konci bral páté místo. Někdo ho považoval za úspěch, mnozí ne. Gunners mají mladé, dynamické jádro, které bude jenom lepší.

Gunners vložili důvěru do trenéra Artety, který bude řídit přestupové období dle svých představ. Klub oficiálně opustil Alexandre Lacazette. Mohutně se pak spekuluje o příchodu Gabriela Jesuse z Manchesteru City. Londýňané sondují situaci také kolem dalšího borce z mistrovského týmu, za rok totiž končí smlouva Raheemu Sterlingovi.

A United? Minulou sezonu je asi zbytečné komentovat. Po ní však přišel nový vítr v podobě obměny vedení a hlavně příchodu Erika Ten Haga. Progresivní kouče zaujal prací v Ajaxu a nyní si chce přestavit United podle svého.

V posledních týdnech se očekával přestup vyrůstajícího šéfa zálohy nizozemské reprezentace Frenkieho de Jonga. Po něm nový trenér mocně baží. Dokonce měl vedení vzkázat, ať zatím nekupují nikoho jiného a soustředí se na Nizozemce. Tak stěžejní pro ten Hagovy plány je. Nicméně de Jong nedávno deklaroval, že je v Barceloně spokojený. Dále budou chtít Red Devils určitě posilnit pozici na hrotu. Stárnoucí Ronaldo, byť stále fenomén, na všechno nestaří.

Kromě toho odešla snad celá stará garda. Edinson Cavani, Juan Mata, Paul Pogba, Jesse Lingard či Nemanja Matic. Ti všichni jsou pryč.

Premier League už má rozlosováno na nový ročník! Zajímavá vás, na jaké zájezdy můžete vyrazit? Mrkněte se na naši nabídku ZDE.

NA PREMIER LEAGUE S FOTBALTOUR.CZ

Chcete si už dnes zarezervovat zážitek na celý život, ať se máte na co těšit? Udělejte si u nás nezávaznou rezervaci na svůj oblíbený klub, nebo pořiďte pro sebe či své blízké dárkovou poukázku a výběr nechte na později. Na webovém portálu CK FotbalTour.cz pro vás budou postupně přibývat i konkrétní nabídky zápasů i anglických tripů s více zápasy.