Před osmifinále Ligy mistrů: Griezmann a Suárez v pozoru, Ronaldo je zpátky v Madridu

3 minuty čtení
píše Tomáš Jacečko

Prosinec roku 2021 se zapíše do historie play off Ligy mistrů černým písmem. Pro technické problémy se totiž musel los ve švýcarském Nyonu pro některé skandálně, pro jiné radostně, opakovat. První los sliboval souboj superhvězd Messi vs. Ronaldo. Nakonec se po opakovaném vylosování Ronaldo vrací do Madridu, kde se setká s místním Atléticem.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

ATLÉTICO SE TRÁPÍ, UNITED UŽ VYMĚNILI TRENÉRA

Simeoneho Atlético Madrid je úřadujícím mistrem La Ligy, ale v aktuálním ročníku se mu nedaří úplně podle představ. Los Colchoneros výrazně zaostávají za svým městským rivalem Realem, na kterého ztrácejí až dvouciferný počet bodů. Dobře namazaný stroj se zadrhává a znakem ne zrovna nejpovedenější sezony je i to, že dříve skálopevná defenzíva, na kterou jsme byli v podání Atlética tradičně zvyklí, už nyní inkasovala ve španělské nejvyšší soutěži více gólů, než za celý minulý ročník.

První zápas: 23. únor (středa),
Stadion: Wanda Metropolitano (65 000), Madrid

Odveta: 15. březen (úterý),
Stadion: Old Trafford (76 000), Manchester

Na navrátilce z Barcelony Griezmanna nebo snajpra Suáreza nečeká žádný lehký protivník, právě naopak. Parta kolem kapitána Kokeho, křídelníků Correy a Carrasca přivítá na domácím trávníku stadionu Wanda Metropolitano anglické „Rudé ďábly“. Bude to bezpochyby i duel dvou skvělých brankářů. Na jedné straně David de Gea a na té druhé jeho následovník v Atléticu Madrid, Jan Oblak.

Povedený začátek sezony naznačoval útok Manchesteru United na titul v Anglii. Pomoci jim v tom měl francouzský stoper Raphael Varane, jehož koncem srpna do Manchesteru z Madridu následoval i fenomenální Cristiano Ronaldo, vracející se „domů“ na Old Trafford. Několik nečekaných zakopnutí, ale zejména zahanbující porážka 0:5 od Liverpoolu a nakonec i prohra 0:2 v derby s Manchesterem City, ale rychle rozhodly o konci norského kormidelníka – Ole Gunnara Solskjæra. Nejdříve ho nahradil dočasně Michael Carrick, aby tým začátkem prosince definitivně přebral do svých rukou Němec Ralf Rangnick.

Manchester United má aktuálně v lize stejné starosti a úkoly jako jejich španělský protějšek, a to je boj o Ligu Mistrů. V konkurenci Arsenalu, West Hamu či Tottenhamu to však bude mít velmi náročné. Rukopis německého trenéra ještě není vidět a herní projev United se výrazně nezlepšil. Na vyladění formy před osmifinálovým zápasem Ligy mistrů v Madridu zbývá jen pár týdnů. Vzájemná konfrontace ale slibuje další fotbalové divadlo.

CHCELI BYSTE TENTO ATRAKTIVNÍ DŮL VIDĚT NA VLASTNÍ OČI?

DOPORUČUJEME:

Atlético Madrid – Manchester United, letecky (23.2.2022 – 24.2.2022)
Atlético Madrid – Manchester United, vstupenky (23.2.2022)
Manchester United – Atlético Madrid, letecky (14.3.2022 – 16.3.2022)
Manchester United – Atlético Madrid, vstupenky (15.3.2022)