Ideální vánoční dárek: Pořiďte si vstupenky na příští sezonu Formule 1 výhodněji

4 minuty čtení

Formule 1 zažije vrchol, jaký dlouhá léta nepamatuje. Až poslední závod celého ročníku rozhodne, kdo získá titul mistra světa. Mezi Maxem Verstappenem a Lewisem Hamiltonem vznikla obrovská rivalita a dá se očekávat, že i příští ročníky nabídnou velké drama. Buďte u toho s námi. Do konce roku navíc za zlevněné first minute ceny!

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

POPRVÉ OD ROKU 1974. TEHDY S TRAGICKÝM KONCEM

Stejně bodů před posledním závodem? To se ve formuli 1 stalo teprve podruhé v historii. Lewis Hamilton si v neděli v Saúdské Arábii připsal třetí vítězství v řadě a dotáhl se na Maxe Verstappena, oba tak před Velkou cenou Abú Zabí nasbírali 369,5 bodu.

Stejná situace se udála v roce 1974, tehdy o titul bojovali Emerson Fittipaldi a Clay Regazzoni. Rozhodující závod se jel ve Spojených státech amerických a nedopadl vůbec dobře. Rakouský nováček Helmuth Koinigg při něm přišel o život, když v desátém okruhu nezvládl jednu ze zatáček. Pro vítězství si pak dojel Brazilec Fitttipaldi.

KARTY JSOU ROZDÁNY JASNĚ. VÍTĚZ BERE VŠE

Říká se, že nejlepší z nejlepších ze sebe dostanou maximum pod tlakem. O Lewisi Hamiltonovi (36) s Maxem Verstappenem (24) to platí stoprocentně. Za posledních pět Velkých cen F1 právě oni dva pětkrát obsadili první a druhou příčku.

A výsledkem je situace, kterou si snad všichni fanoušci F1 přáli. Před posledním závodem sezony v Abú Zabí jsou jejich šance naprosto vyrovnané. „Dlouho jsme na takovou sezonu čekali, teď ji máme. Tak si to užívejte,“ říká za všechny čtyřnásobný světový šampion Alain Prost.

Vítěz zkrátka bere vše. Loni v Abú Zabí zvítězil Verstappen, před ním se dvakrát radoval Hamilton. Je zaděláno na největší závod poslední dekády.

KONEC ASTRONOMICKÝCH ROZPOČTŮ = VYROVNANĚJŠÍ F1

A také na poslední závod starých pořádků. Od příští sezony se totiž ve Formuli 1 zavede finanční strop. Je to něco podobného jako platový strop v NHL. Nikdo nebude moci utratit více než 145 mil. USD. Zajímavé však je, že každý tým momentálně funguje s vyšším rozpočtem.

Na to nejvíce doplatí bohaté týmy jako Mercedes, Ferrari a RedBull. Takový Mercedes se bude muset rozloučit se dvěma třetinami svého astronomického rozpočtu 420 mil. USD. Přinese to však větší vyrovnanost na startovním roštu a hlavně obrovský důraz na efektivní využití peněz.

Dočkáme se konečně ročníku, kde nebude boj o titul jen ve znamení dvou stájí?

FIRST MINUTE CENY DO KONCE KALENDÁŘNÍHO ROKU

Stejně jako každý rok, také v příští sezoně F1 budou pro české fanoušky nejzajímavější a cenově nejdostupnější Velké ceny v Rakousku a Maďarsku.

Organizátoři si navíc připravili slevy, pokud si vstupenky (potažmo kompletní zájezdy) na příští sezonu 2022 pořídíte před koncem aktuálního kalendářního roku 2021. Jestli tedy chcete vidět další bitvu na ostří nože a ještě ušetřit pár stovek, neváhejte a vybírejte z naší nabídky za first minute ceny. Kompletní nabídku vstupenek na F1 najdete ZDE.