Pohárová Evropa: Pražská „S“ zamíří na horké půdy, Barcelona vs. Neapol

Už 17. února pokračují Evropská a Konferenční liga. O prvenství se budou ucházet tradiční velkokluby jako FC Barcelona či SSC Neapol. Prodrat se co nejdál ale budou chtít i pražská „S“ – Slavia a Sparta.

EVROPSKÁ LIGA

Největší pozornost bude poutat FC Barcelona s novým trenérem a klubovou ikonou Xavim. Blaugranas v prvním kole přivítají na Camp Nou Neapol. Můžeme se tak těšit na souboj, který by se svojí atraktivitou neztratil ani mezi zápasy Ligy mistrů.

Mezi favority bude patřit i Borussia Dortmund s produktivním norským torpédem Erlingem Haalandem. Žluto-černí narazí na skotské Rangers.

Rekordní vítěz Evropské ligy ze Sevilly se střetne s Dinamem Záhřeb a do okruhu favoritů patří i německé Lipsko. RB čeká španělská překážka – Real Sociedad.

Pro českého fanouška jistě bude zajímavý i souboj italské Italanty Bergamo a řeckého Olympiakosu, jehož branku hájí česká gólmanská jednička Tomáš Vaclík. Podaří se mu vychytat ofenzivně laděné Italy?

ZÁJEZDY NA VŠECHNY ZÁPASY EVROPSKÉ LIGY NAJDETE ZDE.

KONFERENČNÍ LIGA

Z českého pohledu je nejzajímavější Konferenční liga. Pražská Slavia se dostala do dvojzápasu s tureckým Fenerbahce Istanbul, tým, který si přál kouč sešívaných Jindřich Trpišovský. Za Fenerbahce navíc hraje český obránce Filip Novák nebo hvězda Mesut Özil. V minulém roce prošla Slavia až do čtvrtfinále Evropské ligy, zopakuje něco podobného i teď v Konferenční lize?

I Sparta se může těšit na pořádně vypjatou atmosféru, Vrbova parta totiž vyrazí na Balkán. Na stadionu Partizanu Bělehrad bývá vždycky pořádné horko a dá se očekávat, že zajímavé to bude i na Letné.

V evropské pohárové soutěži č. 3 se představí i zvučné celky jako Celtic, Leicester nebo Marseille.

ZÁJEZDY NA VŠECHNY ZÁPASY KONFERENČNÍ LIGY NAJDETE ZDE.