Plzeň čeká v Lize mistrů skupina smrti. Buďte u toho s námi!

3 minuty čtení

Je rozhodnuto. Plzeňská Viktoria se při své čtvrté účasti v nejprestižnější evropské soutěže může těšit na B. Mnichov, Barcelonu a Inter Milán! V našem blogu se dočtete, jaký Čech vyhrál ušatý pohár naposledy, jací se radovali naopak jako první, nebo jak se dostat na zápasy Viktorie v základní skupině.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

V osudí se nabízely i skupiny smrti, klidně to mohlo dopadnout třeba takto: Real Madrid, Liverpool, Inter Milán, Plzeň. A nebo byly ve hře naopak hratelnější varianty. V prvním koši Frankfurt nebo Porto, ve druhém třeba Shakhtar Doněck, který tvoří po dění na Ukrajině zcela nový tým.

A nakonec Plzeň na skupinu smrti skutečně narazí! I když vypadá o maličko jinak. Viktoria se může ve skupině C těšit na konfrontaci s B. Mnichov, Barcelonou a Interem Milán! WOW!

Lewandowski, Lukaku nebo Mané proti Staňkovi

Hratelný soupeř se bude v této našlapané skupině hledat jen těžko. Podobnou ji měla při své poslední účasti v Lize mistrů také Slavia. Ta se rovněž potkala s Barcelonou a Interem, jen místo Bayernu narazila na Dortmund. Ale co, za ty zápasy to bude stát!

V Bayernu Sadio Mané, Thomas Müller či Manuel Neuer, v Barceloně Robert Lewandowski (ano, toho čeká hned na první dobrou střet proti svému bývalému zaměstnavateli) či Gerard Piqué a v Interu Romelu Lukaku nebo Lautaro Martínez. Plzeňskou obranu čeká křest ohněm. Budeme držet palce!

Věděli jste, že…

  • Zdaleka nejčastějším českým účastníkem v Lize mistrů za poslední roky je právě Plzeň, která bude hrát milionářskou soutěž od sezony 2011–12 už počtvrté. Slavia hrála LM za tuto dobu jedinkrát, Sparta ani jednou. Adolf Šádek a spol. si zajistili jen za postup minimálně 18 milionů euro.
  • První Češi, kteří vyhráli Ligu mistrů, jsou Vladimír Šmicer a Milan Baroš, kteří byli součástí slavného finále 2005 v Istanbulu mezi jejich Liverpoolem a AC Milán.
  • Dále vyhráli Češi roku 2007 (Marek Jankulovski s AC Milán) a naposledy v roce 2012 (Petr Čech s Chelsea Londýn). Na další ušatý pohár pro Čechy nyní deset let čekáme.

České duo v Leverkusenu, exslávista v Benfice jde na Messiho

Kromě Viktorie Plzeň si z českých hráčů v letošní sezoně zahraje Ligu mistrů jen duo z Leverkusenu – Patrik Schick a Adam Hložek. Schick už má s nejprestižnější klubovou soutěží své zkušenosti z AS Řím i Lipska – na gól ale v této soutěži ještě čeká, pro Hložka půjde po letním přestupu ze Sparty o premiérové starty v této vybrané společnosti. Těšit se mohou na zápasy s Portem, Atléticem Madrid a Bruggy.

Slávisté můžou držet pěsti ještě Alexandru Bahovi v Benfice, která narazí v atraktivní skupině H na PSG, Juventus a Maccabi Haifa. Čekají ho tak mimo jiné Leo Messi nebo Kylian Mbappé.

Z naší nabídky doporučujeme

Už nyní nabízíme kompletní zájezdy i samostatné vstupenky na veškeré venkovní zápasy Plzně v základní skupině Ligy mistrů. Společně se podíváme na mnichovskou Allianz Arenu, Camp Nou v Barceloně a Stadio Giuseppe Meazza, domovský stánek Interu Milán. Zároveň si můžete přes náš portál zažádat také o vstupenky na domácí zápasy v Doosan Aréně – ZDE. A pokud vás zajímají i další zápasy evropských pohárů, podívejte se na kompletní nabídku.