Pizza, víno, fotbal! Kandidáti na italský trůn v kouzelném Miláně

2 minuty čtení

Bojuje o ně celá Premier League, chtějí je největší kluby na světě, ale kanonýři Lautaro Martínez (Inter) a Dušan Vlahovič (Juventus) zůstávají věrni italským velkoklubům. Inter s Juventusem vládnou letošní sezoně Serie A a jejich vzájemné utkání bude ozdobou sezony.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Navštivte legendární Stadio Giuseppe Meazza (San Siro) a sledujte bitvu italských gigantů na vlastní oči (TOP NABÍDKA ZDE). Stadio Giuseppe Meazza, jak je nazýván fanoušky Interu, byť je znám spíš jako San Siro, jak jej nazývá zase městský rival AC Milán, je jedním z nejznámějších fotbalových chrámů na světě.

V nedávné minulosti už se zdálo, že se současný stadion zbourá a oba milánské velkokluby se budou stěhovat do nového. Nakonec si ale zatím tento posvátný chrám světového fotbalu můžeme dál užívat naplno. A proč ne zrovna při titulové bitvě Interu a Juventusu?

S Italem v kuchyni? A na víně!

Pizza, těstoviny, víno. Italská kuchyně patří mezi nejvyhlášenější na světě. Byl by hřích vyrazit na jih Evropy a neochutnat originální pizzu Margherita, která se vyznačuje tím, že se skládá z barev italské národní vlajky – rajčata (červená), mozzarella (bílá) a bazalka (zelená), nebo třeba špagety Carbonara.

Kulinářské zážitky v Miláně pocítíte, ať se budete pohybovat v centru kolem Milánského Dómu, nebo se zatouláte do postranních uliček a svěříte své chuťové pohárky místním provozovatelům. Zklamaní a hladoví odtud určitě neodjedete.

Rivalita, která se dědí z generace na generaci

Inter Milán a Juventus mezi sebou pěstují letitou rivalitu, která se datuje už do italské fotbalové historie. Není divu, vždyť spolu často bojují o italský trůn. Oba kluby patří mezi nejúspěšnější v zemi, takže je každý přestup mezi nimi vnímán velmi nevraživě. Ať už se rozhodnete jít z Interu do Juventusu, nebo naopak.

V průběhu minulého roku se Inter Milán chtěl soudit s Juventusem poté, co se italskými médii rozšířila zpráva, že turínský klub zahájil jednání s belgickým útočníkem Romelu Lukakem ještě v průběhu sezony, což pravidla zakazují. Juventus se bránil, že o přestupu s Lukakem začali mluvit až v červenci a všemu předcházel souhlas Chelsea, tehdejšího zaměstnavatele belgického útočníka.

A jak to dopadlo? Lukaku nakonec skončil v AS Řím… I protože fanoušci Juventusu protestovali proti příchodu hráče Interu.

Fotbalová kultura má v Itálii své nezaměnitelné kouzlo. Vášeň, oddanost, fanatismus – to jsou znaky příznivců Interu i Juventusu. Bitva o Scudetto slibuje emoce, napětí a parádní fotbal!

Náš kalendář je nabitý skvělými akcemi, které si nenecháme ujít. Zkušení prodejci z FotbalTour pro vás připravili výběr toho nejlepšího z naší nabídky. 😍 Zajímají vás jen ty nejvýhodnější a nejzajímavější nabídky? 🔥👇

Sledujte naši novou rubriku bestsellerů napříč sporty! ➡️ TOP NABÍDKA FOTBALTOUR