Pařížské galapředstavení! V hlavní roli Real a Liverpool

3 minuty čtení
Autor: David Zlomek

Letošní Liga mistrů opravdu baví. Plno gólů, dokonalé obraty, velké drama i zářící hvězdy. Právě proto všichni tuhle soutěž tak milují a je považována za nejlepší na světě. Její letošní vyvrcholení bude opravdu velkolepé. Na tradičním pařížském stadionu se střetnou giganti ze dvou nejlepších lig světa.

V nadsázce by se dalo říct, že za to může Salah. Egyptská superhvězda si po postupu přes Villarreal nebrala okolky a zapomněla na fráze:

Chci odvetu proti Realu!, vyhlásila největší hvězda The reds

Na svoje sociální sítě pak přidal vzkaz: „Máme tu účty, které musíme srovnat.“ A dočká se. Poté, co Liverpool postupně prošel přes Inter, Benficu a Villarreal, se Salah a spol. opravdu dočkají odvety finále proti Realu Madrid.

Finále28. května 2022 (SOBOTA) – zájezd na finále ZDE
Místo:
Paříž, Francie – stadión Stade de France

Karius je minulostí, Liverpool se posunul o level vyšší

Větší komplikací mohla být odveta semifinále, kdy Žlutá ponorka v poločase vedla 2:0. Pak ale Liverpool zařadil vyšší rychlost a i díky Luisi Diazovi, skvělé zimní posile, dokázal vyhrát a projít dál. Když se Liverpool s Realem střetli v roce 2018, trofej bral madridský velkoklub. Obrovský podpis zanechal za utkáním nešťastný gólman Reds Karius, jenž vyrobil dvě fatální chyby. Pro Salaha to bude o to pikantnější, jelikož ho brzké zranění vyřadilo ze hry.

Zdroj: skysports.com

Vítězná mentalita královského klubu

K Realu Madrid se těžko hledají slova. Jejich obrat proti Manchesteru City byl historický a bude se o něm mluvit ještě dlouho. Bez ohledu na to, jak dopadne finále. I proto, že to bylo hned poněkolikáté, co Real dokázal utkání otočit a zdrceného soka poslat do kolen.

První to odnesla Paříž, jež už skoro slavila. Třemi góly během pár minut ji ale Real zpražil a na Santiagu Bernabeu slavil postup. Podobný scénář přišel v dalším kole, kdy Real málem okusil svou vlastní medicínu. Chelsea utkání skoro dovedla k postupu, to by však nesmělo opět zafungovat kouzlo domácího stadionu a Karim Benzema.

A semifinále? Sociálními sítěmi začaly kolovat videa, jak těsně před koncem fanoušci domácích opouštěli ochozy se zklamanými výrazy. Citizens v té době vedli o dva góly, probíhala poslední minuta. Mrštný Brazilec Rodrygo poprvé. Bum. Rodrygo podruhé. Bum bum. Když v prodloužení vstřelil famózní Benzema další gól, stadion málem spadl. V moment, kdy zazněl poslední hvizd, se Guardiolovi svěřenci sesypali na zem a nemohli uvěřit svým očím.

Věděli jste, že?

  • Carlo Ancelotti je prvním trenérem v historii, jenž se dostal do pěti finále LM
  • Luka Modrič je pouze o rok starší než otec Rodryga, hrdiny semifinále
  • Karim Benzema se stal třetím nejlepším střelcem LM v historii
  • jen Real Madrid a AC Milán vyhráli LM víckrát než Liverpool
Zdroj: sports.yahoo.com

Postup byl jejich, zdálo se. Kdyby ke konci Jack Grealish trefil odkrytou bránu, mohlo být hotovo. Tento moment bude mít anglický záložník dlouho na talíři. Real Madrid opět ukázal svou vnitřní sílu, díky které je veleben po celém světě. Nažhavený Liverpool však nebude snadný soupeř. Touha po odplatě bude opravdu velká, navíc stále žije naděje o tzv. quadruple, tedy zisk čtyř trofejí v jedné sezoně.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.