Paris Saint-Germain má vše, co potřebuje k triumfu v Lize mistrů

4 minuty čtení
píše Jakub Vaverka

Již v polovině února začne osmifinále Ligy mistrů a zraky fotbalových fanoušků po celém světě se budou upírat na souboj Bayernu Mnichov s Paris Saint-Germain. Dva giganti, dva velcí favorité celé soutěže. Kdo bude tahat za delší konec provazu?

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

Ačkoli s tím někteří nesouhlasí, papírovým favoritem tohoto souboje je francouzský mistr Paris Saint-Germain. Katarem financované PSG zoufale touží po triumfu v prestižní Lize mistrů. V roce 2020 se Pařížané dostali do finále, ale nestačili právě na Bayern Mnichov. Nyní mají šanci na odvetu a zároveň patří do skupiny klubů, které jsou favority celé soutěže.

Světové megahvězdy v nejlepší formě

 Na mistrovství světa v Kataru se v nejlepší formě představili Argentinec Lionel Messi, Francouz Kylian Mbappé, Maročan Achraf Hakimi a Brazilec Neymar. Co mají společného?

Všichni jsou spoluhráči v Parku princů. Pokud mají tito fotbalisté svůj den, mohou porazit jakýkoli klub na světě. I když na sebe Messi a Mbappé narazili ve finále šampionátu, zatím se zdá, že mezi nimi panuje dobrý a profesionální vztah. Když k tomu přidáme hráče jako Gianluigi Donnarumma nebo Sergio Ramos, ambiciózního trenéra jako Galtier, máme tým, který má vše, co potřebuje k úspěchu.

Mbappé i Messi jsou zdraví a hladoví po dalších úspěších. Neymar chce zapomenout na zklamání z Mundialu a rád by vyhrál Ligu mistrů. Na druhý triumf čeká od roku 2015. Kylian Mbappé naopak v Lize mistrů nevyhrál ani jednou. Motivace v Paříži je proto obrovská.

Majitelé touží i po úspěchu v Lize mistrů, protože od vstupu do PSG jim v bohaté vitríně chybí právě zisk „ušaté“ trofeje.

Je důležité se poučit

 Je důležité, aby se Pařížané poučili z minulých sezón. V roce 2021 skončili na Manchesteru City, před rokem na Realu Madrid. V obou případech šlo o nesmírně zajímavé dvojzápasy, které rozhodovaly detaily.

PSG se však dopustilo chyb, kterým se mohlo vyhnout. Letos musí být Paris Saint-Germain od osmifinálové fáze v plné síle. Bayern Mnichov je jedním z nejlepších klubů na světě a týmem, se kterým se musí vždy počítat. Pokud PSG Bavory vyřadí, bude to pro ně velká psychická vzpruha.

Dá se říct, že PSG ještě nemělo tak kvalitní tým. V týmu se mísí mladistvá bouřlivost, hráči střední generace a zkušení veteráni, které má pod palcem trenér, pro něhož jsou rozhodujícím faktorem výkony, nikoli jména. Dalo by se to napsat i jinak: Pokud Pařížané v aktuálním ročníku Ligy mistrů zvítězí, nebude to žádné překvapení.

VSTUPENKY A ZÁJAZDY na PSG