OKTAGON MMA vstupuje na anglický trh: Zážitek na úrovni UFC?

4 minuty čtení
autor: Jakub Vaverka

Největší česko-slovenská organizace MMA OKTAGON napíše začátkem listopadu svou novou kapitolu. Poprvé se tak stane na půdě Velké Británie, kde je v Manchesteru naplánována akce OKTAGON 48.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Oktagon MMA otevírá novou kapitolu

Promotéři Oktagonu odvádějí se svým týmem spolupracovníků dlouhodobě vynikající práci, díky níž se nyní stávají organizací s dosahem do dalších zemí. Už se nejedná pouze o Slovensko a Českou republiku. OKTAGON MMA se prosadil i v Německu, kde pořádá turnaje ve Frankfurtu a Oberhausenu. V listopadu se chystá také akce v Kolíně nad Rýnem.

Nyní přichází cesta do Anglie, která s sebou přináší další výzvy a nástrahy. Manchester je sportovním fanouškům známý především díky fotbalu. Místní kluby Manchester United a Manchester City patří k nejúspěšnějším na světě a mají fanoušky ve všech koutech světa. Nyní bude místní AO Arena hostit česko-slovenskou show MMA.

Zápasy, o kterých se bude mluvit

Na OKTAGONu 48 bude naplánováno například finále Challenge, reality show plné talentovaných bojovníků, mezi týmem Irska a týmem Anglie. Kromě toho se Jacob Quickenden a Paul Smith poprvé utkají podle pravidel MMA. ‚Jake‘ je anglický zpěvák, bývalý fotbalista a televizní hvězda, zatímco druhý jmenovaný, Paul, je v Británii známý stand-up komik.

Fanoušci jistě ocení také zápas o titul v muší váze, v němž proti sobě nastoupí Aaron Aby z Velké Británie a Elias Garcia z USA. Na své si však přijdou i ti, kteří OKTAGON MMA sledují především česko-slovenskou optikou. Proti sobě se postaví tuzemským fanouškům známí Alex Lohoré a Ion Surdu, Čech Jaroslav Pokorný se utká s vycházející irskou hvězdou Shemem Rockem a chybět nebudou ani Jakub Bahník a Radovan Úšrkt.

Show na úrovni UFC

V tuto chvíli ještě nejsou známy všechny zápasy na OKTAGONU 48, ale promotéři pracují na tom, aby karta byla co nejzajímavější. Kdo zažil akce této česko-slovenské organizace naživo a může je porovnat s turnaji UFC v Evropě, bude asi souhlasit, že minimálně na starém kontinentu jsou show srovnatelné a diváci z nich odcházejí nabití energií a nabuzení.

Samozřejmě, že UFC a OKTAGON MMA se co do možností a velikosti dají jen těžko srovnávat, ale krok vstoupit na britskou půdu je jasným signálem, že se majitelé Ondřej Novotný, Pavol Neruda a jejich kolegové nebojí riskovat a jít takříkajíc na dřeň.

OKTAGON MMA pokračuje v nabitém podzimu, v polovině září se organizace objevila v německém Frankfurtu, následoval turnaj ve slovenské metropoli Bratislavě, nyní přichází na řadu Anglie a Manchester a do konce roku pak německý Kolín nad Rýnem a česká města Ostrava a Praha.

JEĎTE S NÁMI NA OKTAGON DO ANGLIE