Obhájí titul Real, nebo Haaland prostřílí City na vrchol Champions League?

3 minuty čtení

Vyřazovací část Ligy mistrů i dalších evropských pohárů nabírá strhující tempo. Dočká se obhajoby Real Madrid, který se v lize trápí, ale na Anfieldu ukázal, čeho je stále schopen? Vystřílí ušatý pohár Haaland pro City, nebo snad uvidíme pohádkovou tečku za senzační sezonou v podání italské Neapole? Buďte u toho s námi!

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku a Instagramu.

Podle sázkových kanceláří je aktuálně největším favoritem na zisk ušaté trofeje Manchester City. Tým Pepa Guardioly na prvenství v Lize mistrů čeká už spoustu let a v tomto ročníku by měla být šance největší. Spoustě týmů, které se o nejprestižnější trofej každoročně uchází, letos sezona nevychází podle představ.

Plán na tuto sezonu byl jasný – s Erlingem Haalandem se mají stát Cityzens více turnajovým mužstvem. Mužstvem, které neselže v rozhodujících momentech jako v minulých sezonách. Mužstvem, na které možná není tak hezký pohled jako v minulých ročnících, ale konečně si dojde pro svou kýženou trofej. A konec konců, pokud bude dávat pět gólů (!) za zápas jako proti Lipsku, tak čert to vem… Tady se hraje na výsledky!

Plán Manchesteru United zastavit Erlinga Haalanda. Zdroj: FB GOAL.

Bayern už vyřídil PSG, Neapol chce senzaci

Druhým největším aspirantem pak má být Bayern Mnichov, který si poradil celkem bez problémů s hvězdným francouzským gigantem Paris St. Germain. Následují podle predikcí Real Madrid a Neapol, jejíž triumf by byl jistě prvotřídní senzací.

Před sezonou by si na to asi nevsadil ani ten největší optimista z města Diega Maradony, ale současná forma k myšlenkám na ušatý pohár tým zpod Vesuvu jednoznačně opravňuje. Zejména stoper Min-Jae Kim, křídelník Khvicha Kvaratskhelia a útočník Victor Osimhen předvádějí světové výkony a na přestupovém trhu o ně bude v létě pořádná rvačka.

Hložek se Schickem chtějí EL, Souček s Coufalem EKL

Velmi kvalitní týmy se ale letos sešly i v Evropské lize, kde se o titul chtějí ucházet Arsenal Londýn, Manchester United, Juventus nebo týmy s česko-slovenskou stopou. Výborně rozehraný dvojzápas s Ferencvárosem má Leverkusen s Adamem Hložkem a Patrikem Schickem, dál chce i Feyenoord, kde patří k velkým oporám slovenský exsparťan Dávid Hancko.

Zejména u Kanonýrů se dá očekávat, že půjde vzhledem k boji o titul v Premier League přece jen Evropská liga trochu na vedlejší kolej. Po návratu z marodky u ofenzivních hráčů Trossarda a Gabriela Jesuse ale nabízí i hráči do rotace v Artetově týmu velkou kvalitu. Navíc jak známe španělského manažera, ten nikdy nesešlápne nohu z plynu.

Velká výzva stojí v Konferenční lize před West Hamem, u kterého už je jasné, že z Premier League se letos do pohárů nedostane. Naopak budou Kladiváři rádi, když se mezi anglickou smetánkou udrží. O to větší motivaci ale budou mít v poháru, kde chtějí dojít až na vrchol. Pro českého fanouška je navíc pikantní, že se finále bude hrát na Slavii v Edenu. Vidět zpátky na půdě sešívaných Vladimíra Coufala s Tomášem Součkem v zápase o evropskou trofej, to by bylo jistě zajímavé.

Jak se bude losovat?

Los další fáze evropských pohárů je na programu v pátek 17. března. Ligu mistrů vylosují fotbalové legendy minulosti v pravé poledne, Evropskou ligu ve 13 hodin a Evropskou konferenční ligu ještě o hodinu později. Losování už je otevřené, nehraje se na žádné nasazení a hrát už proti sobě mohou i kluby ze stejných zemí.

První kolo čtvrtfinále se v Lize mistrů bude hrát 11. a 12. dubna, zbylé dvě soutěže přijdou na řadu tradičně ve čtvrtek, tedy 13. dubna. První vylosovaný bude začínat doma, odvety jsou na programu o týden později. Hned v pátek dojde i na losování semifinále.

Zažijte s námi evropské poháry naživo!