Nová éra Chelsea je tu! Nakopne majitel uvadající tým?

3 minuty čtení
píše David Zlomek

Titulek může být trochu zavádějící. Nicméně faktem zůstává, že forma Chelsea je na míle vzdálená od dokonalosti. Blýská se ale na lepší časy. Zatímco celý klub zachránil od možné zkázy nový majitel, sezonu mohou Tuchel a spol. zachránit o víkendu. Hraje se totiž finále FA Cupu.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

Od půlky dubna to šlo dolů. Smolné vypadnutí z Ligy mistrů, pak sice postup v národním poháru pře Crystal Palace, nicméně následoval čtyřgólový příděl od Arsenalu, výhra last-minute proti West Hamu, remíza na Old Trafford, prohra se zachraňujícím se Evertonem a ztráta vyhraného zápasu na domácím hřišti s Wolves.

Právě poslední domácí zápas byl pomyslnou poslední kapkou pro trenérského pedanta Thomase Tuchela. Hráči měli den po zápase naplánovaný volný den, avšak poté, co lacině přišli o vítězství v poslední minutě, se Tuchel rozhodl pro zrušení volna a naordinování tvrdého tréninku. Přineslo to ovoce, Blues následně neměli na stadionu Leedsu se soupeřem problém a brali tři body.

Todd Boehly – velký fanoušek sportu

Mimochodem, remízový zápas s Wolves sledoval z tribuny nový majitel. Todd Boehly měl Chelsea v merku už nějakou dobu. Koupě londýnského klubu se jím vedenému konsorciu povedla až nyní.

Boehly je velký fanoušek sportu, svůj podíl má hned v několika organizacích sídlících v Los Angeles. Část mu patří v baseballových Dodgers a basketbalových Sparks a Lakers. Premier League tak vítá dalšího amerického majitele. Mezi kluby vlastněné Američany patří například Manchester United, Liverpool či Arsenal.

S novým majitelem přichází hlavně velký oddych. Chelsea hrozily strašidelné scénáře, které vrcholily až vyřazením z Premier League. Nic z toho se však nestane, takže mohou fanoušci Blues zase klidně spát. A zdát se jim může i o nových posilách.

Léto v Chelsea totiž bude velice zajímavé. Řešit se určitě bude obrana. Potvrzený je odchod hvězdného stopera Rüdigera do Realu Madrid, do Barcelony by pak mohla zamířit dvojice Cesar Azpilicueta a Marcos Alonso. Na podmínkách smlouvy s katalánským velkoklubem je domluven i Andreas Christensen.

Nahradí Kounde německou oporu?

Vysněnou posilou do zadních řad má být Jules Kounde ze Sevilly. Dvaadvacetiletý stoper se postupně zabydluje v reprezentaci Francie a mohl by se stát dlouholetou oporou zadních řad Chelsea. Není tajemství, že by také ráda přivedla Declana Rice z West Hamu, za kterého však městský rival bude chtít obrovskou částku.

Pokud by nevyšel on, oči se budou upírat na Aureliena Tchouameniho. Vycházející hvězda operující ve středu zálohy se představila i loni v Praze na Letné v rámci předkola Ligy mistrů. Hájí totiž barvy Monaka, ale předpokládá se, že ho v létě opustí. Kromě Chelsea ho mají na radaru rivalové z Manchesteru či Real Madrid.

Konec sezony se pro Chelsea barvil do negativna, avšak příchod nového majitele uvedl věci zpět do relativního pořádku. Třešničkou na dortu by byl zisk FA Cupu. V sobotu bude proti Liverpool.

Chcete být připraveni na novou sezonu? Pořiďte sobě nebo komukoliv jinému dárkovou poukázku a využijte ji, až bude znám rozpis nového ročníku Premier League!