Největší zimní změny? Navrátilec Sancho i konkurence pro Součka

4 minuty čtení

Lednové přestupové období bylo poměrně klidné. Žádný mega transfer se sice nekonal, nicméně i tak došlo k zajímavým pohybům. Které nás zaujaly?

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Timo Werner: Tottenham Hotspur (hostování)

Německý reprezentant Timo Werner se vrátil do Premier League, Tottenham si útočníka vypůjčil do konce sezony z RB Lipsko. Dohoda o 27letém Wernerovi by však mohla být v létě uzavřena natrvalo.

Werner pomůže doplnit útočnou řadu, která zůstala oslabena po odchodu Harryho Kanea do Bayernu Mnichov v létě loňského roku. Rychlost a přímočarost, to je přesně něco, čím se nový Tottenham vyznačuje a čím se vyznačuje i Němec.

Jadon Sancho: Borussia Dortmund (hostování)

Nešťastné působení anglického reprezentanta Jadona Sancha v Manchesteru United prozatím skončilo, do konce sezony je zapůjčen zpět do Borussie Dortmund.

Křídelník se po odchodu z Německa na Old Trafford snažil zaujmout, nicméně veřejně upadl v nemilost šéfa United Erika ten Haga, což vedlo k tomu, že 23letý hráč začal trénovat mimo první tým.

Sancho, jehož smlouva o hostování nemá po zásahu nových majitelů opci na koupi, byl z německého klubu podepsán v červenci 2021 za 93 milionů dolarů. Vyjde návrat domů?

Armando Broja: Fulham (hostování)

Snahu Fulhamu vyhnout se sestupu by měl podpořit příchod Armanda Broji, který je z Chelsea vypůjčen do konce sezony.

Dvaadvacetiletý hráč vstřelil v této sezoně za Chelsea v 19 vystoupeních pouze dva góly, ale během předchozího hostování v Southamptonu se výrazně ukázal a přitáhnul pozornost. Fulham se snaží zaplnit mezeru po odchodu Aleksandara Mitroviče a albánský reprezentant by mohl být ideální náhradou.

Kalvin Phillips: West Ham (hostování)

Anglický záložník Kalvin Phillips dlouho neúspěšně bojoval o místo v Manchesteru City, ale nikdy to nebylo úplně ono, a tak je jeho kapitola v Citizens nejspíše u konce. Vykřesat naději na nominaci na EURO bude chtít ve West Hamu, z jehož středu pole bude chtít vystrnadit i Tomáše Součka.

Osmadvacetiletý hráč podepsal v City šestiletou smlouvu poté, co v červenci 2022 přestoupil za 57,3 milionu liber z Leedsu United.

Jordan Henderson: Ajax (přestup)

Dalším anglickým záložníkem na odchodu je Jordan Henderson, který opustil saúdskou Pro League po pouhých šesti měsících svého hodně diskutovaného přestupu.

Třiatřicetiletý hráč podepsal dvouapůlletou smlouvu s nizozemským Ajaxem poté, co se Al Ettifaq dohodl na ukončení jeho kontraktu. „S lítostí musím oznámit, že s okamžitou platností opouštím Al Ettifaq,“ napsal Henderson na sociální síti X. „Nebylo to snadné rozhodnutí, ale cítím, že je pro mě a mou rodinu nejlepší.“

Eric Dier: Bayern Mnichov (hostování)

Eric Dier následoval Harryho Kanea z Tottenhamu do Bayernu Mnichov, kam byl zapůjčen do konce sezony.

Devětadvacetiletý hráč se v této sezoně pod novým šéfem Angem Postecoglouem snažil prosadit do sestavy Spurs, ale před přesunem do Německa se objevil v Premier League pouze čtyřikrát. Odchod byl tak logickým vyústěním současné situace.

Vitor Roque: Barcelona (přestup)

Přestup brazilského teenagera byl sice upečen již dříve, nicméně kvůli pravidlům musel Roque ještě zůstat v rodné zemi. Barcelona se ale celý podzim trápila v útoku, a tak sám trenér Xavi trval na tom, aby přišel už v zimě, tedy v prvním možném termínu.

Nicméně jeho start do angažmá v Barceloně zatím nebyl nejlepší, naskakoval jen sporadicky, některé zápasy strávil i na lavičce nebo zraněný. Příslibem byl přelom ledna a února, kdy dal ve dvou zápasech za sebou gól.

KOMPLETNÍ NABÍDKA ZÁJEZDŮ