Největší boháči v Evropě? Z Paříže jen Mbappé, United podporují důchodce z Realu

4 minuty čtení

Největší boháči v top pěti evropských ligách? Dominuje Kylian Mbappé, což se dá čekat. Najdeme ale i překvapivější jména. Na důchod si solidně vydělá dvojice v Manchesteru, špatně se nemá ani Robert Lewandowski.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Renomovaný francouzský deník L’Equipe zveřejnil seznam nejlépe vydělávajících hráčů v Ligue 1, ale odhalil také platy hráčů v celé Evropě. Nepřekvapí, že v první desítce, která nezahrnuje bonusy ve smlouvách, je pět hráčů anglické Premier League, která je rok od roku bohatší.

Mbappé první, ale zdaní půlku

Mbappé je v posledním roce smlouvy s PSG, která mu vynáší roční hrubý plat 72 milionů eur poté, co v roce 2022 podepsal novou tříletou smlouvu. Pařížský klub učinil lákavou nabídku, aby se vyhnul ztrátě Mbappého, ale má se za hotovou věc, že 25letý hráč v létě odejde do Realu Madrid.

Neočekává se, že by španělští giganti dorovnali Mbappého současnou smlouvu v PSG, ale stane se jejich nejlépe vydělávajícím hráčem. Hodí se dodat, že ve Francii se daní 50 %.

Bez trofejí, ale s pytlem peněz

Harry Kane je na druhém místě. Kapitán anglické reprezentace si po svém loňském přestupu z Tottenhamu Hotspur do Bayernu Mnichov údajně vydělá 2,1 milionu eur měsíčně.

Na třetím a čtvrtém místě je klíčové duo z Manchesteru City Kevin de Bruyne a Erling Haaland. Ačkoli má De Bruyne (2,02 milionu eur měsíčně) vyšší základní plat než Haaland, všeobecně se má za to, že norský reprezentant je nejlépe vydělávajícím hráčem Man City díky dosažitelným bonusům v jeho smlouvě. Nor by je ale asi splnil i tak, jeho čísla jsou šílená.

Pětici nejlepších doplňuje David Alaba, rakouský borec bere každý měsíc 1,88 milionu eur. Hlavním faktorem, který stojí za Alabovou vysokou mzdou, je skutečnost, že do Realu Madrid přišel na volný přestup z Bayernu Mnichov, a proto mu byl nabídnut obrovský plat, protože za něj nebyl požadován žádný poplatek.

Extra platy pro zkušené

Pořadí zatím dává smysl. Borci v nejlepších letech, kteří jsou tahouny svých týmů a bez nich by se jen těžko obešly. Nicméně ve druhé pětce jsou tři z pěti hráčů už za zenitem.

Výjimku dělá Mo Salah, který v této sezoně opět potvrdil, jak důležitý pro Liverpool je. Pořadí pak uzavírá Jude Bellingham, jehož start do kariéry v Los Blancos nemohl být lepší.

O kom je tedy v úvodě řeč?

Obří výplatu bere Robert Lewandowski, který je snad v každém utkání pod kritikou fanoušků Barcelony. Prostě má to nejlepší za sebou. Podobně by se dalo hovořit o dvojici z Manchesteru United. Někdejší parťáci z Madridu Casemiro a Raphael Varane dostali od anglického klubu královské výplaty, nicméně výkony Brazilce jdou dolů a Varane je téměř pořád zraněný.

Kompletní pořadí:

  1. Kylian Mbappé – PSG, 6 milionů eur měsíčně
  2. Harry Kane – Bayern Mnichov, 2,1 milionů eur měsíčně
  3. Kevin de Bruyne – Manchester City, 2,02 milionů eur měsíčně
  4. Erling Haaland – Manchester City, 1,9 milionů eur měsíčně
  5. David Alaba – Real Madrid, 1,88 milionů eur měsíčně
  6. Robert Lewandowski – Barcelona, 1,87 milionů eur měsíčně
  7. Casemiro – Manchester United, 1,77 milionů eur měsíčně
  8. Mo Salah – Liverpool, 1,77 milionů eur měsíčně
  9. Raphael Varane – Manchester United, 1,72 milionů eur měsíčně
  10. Jude Bellingham – Real Madrid, 1,67 milionů eur měsíčně

Závěrečná fáze sezony klepe na dveře. Napínavé souboje v lize, dramatické duely v Evropě. A světové hvězdy naživo. Buďte u toho s FotbalTour!

⚽️Kompletní nabídka zájezdů