Nejslavnější marocké derby: Fotbalová exotika v Casablance

2 minuty čtení

Už vás nebaví tradiční evropské šlágry? Vyrazte s námi za fotbalovou exotikou! Chystáme se třeba na nejslavnější marocké derby Wydad Casablanca – Raja Casablanca, kde se střetávají dva nejpopulárnější a nejúspěšnější tamní kluby.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Oba týmy mají v Maroku silnou fanouškovskou základnu a jejich vzájemné střetnutí, byť o tom možná my Evropané tolik nevíme, představuje jedno z největších fotbalových rivalit v Africe a na světě. Fanoušci obou klubů jsou známí svou oddaností a vášní, což dělá tyto zápasy jedinečnými. Zápasy mezi Wydadem a Rajou jsou proto často doprovázeny vášnivou atmosférou a emotivní podporou.

Fotbal v exotických destinacích má několik atraktivních důvodů, které lákají fanoušky a cestovatele. A přilákaly i nás. Takové zápasy si užijete s místní kulturou, poznáte nový světadíl a tamní tradice. I atmosféra na samotném utkání odráží jedinečnou identitu dané země, což přináší autentičnost a kulturní ponoření. Co lepšího si vůbec lze představit, než navštívit nejslavnější zápas v dané zemi a svůj fotbalový zážitek zkombinovat s objevováním nových destinací a kultur. Cestování do exotických míst může přinést obohacující zážitek.

Že nevíte, co si představit pod marockým fotbalem? Jen si vzpomeňte na nedávné mistrovství světa – v bráně Bono, v obraně Hakimi (PSG), Aguerd (West Ham), Mazraoui (Bayern), před nimi Amrabat (Manchester United), Ziyech nebo En Nesyri (Sevilla). Nyní doplňováni ještě Adlim z Leverkusenu. Marocký fotbal je i díky reprezentaci na vzestupu a projevuje se to i na klubovém fotbale. Pravidelní reprezentanti jezdí na srazy i z Wydadu a Raja.

Co by vám v Casablance nemělo uniknout?

Casablanca je největší město v Maroku a nabízí řadu zajímavých míst k návštěvě. Mimo jiné Královský palác, známý svou architekturou a krásnými zahradami. I když samotný palác není veřejnosti přístupný, můžete si prohlédnout jeho impozantní bránu. Dále jednu z největších mešit na světě Hassan II, která je architektonickým skvostem s nádhernými mozaikami, uměleckými díly a skvělým výhledem na oceán.

A pokud budete chtít také trochu relaxu, tak i procházka po pobřežní promenádě Corniche nabízí krásné výhledy na Atlantský oceán a moderní architekturu Casablanky. Nebo městský park (Parc de la Ligue Arabe) poskytuje odpočinkové prostředí s květinovými zahradami, jezírkem a zelenými plochami. Při návštěvě Casablanky doslova musíte také ochutnat místní kuchyni v tradičních restauracích, navštívit trhy a prozkoumat atmosféru tohoto moderního marockého města.

Nejslavnější fotbalová derby v Africe

  • Casablanca Derby (Wydad Casablanca – Raja Casablanca): Derby mezi Wydad Casablanca a Raja Casablanca je jedním z největších fotbalových střetnutí v Africe. Oba tyto týmy mají obrovskou fanouškovskou základnu a jejich zápasy jsou nabitými událostmi plnými vášně.
  • Cairo Derby (Al Ahly – Zamalek): Zápasy mezi Al Ahly a Zamalek, dvěma nejúspěšnějšími egyptskými týmy, jsou známé jako Cairo Derby. Tato rivalita má bohatou historii a je považována za jednu z největších fotbalových rivalit na africkém kontinentu.
  • Johannesburg Derby (Kaizer Chiefs – Orlando Pirates): Derby mezi Kaizer Chiefs a Orlando Pirates je jedním z nejsledovanějších a nejvášnivějších v Jižní Africe. I tyto dva týmy mají velkou fanouškovskou základnu a jejich zápasy přitahují pozornost po celém kontinentu.

Vyrazte s námi za fotbalovou exotikou!
WYDAD CASABLANCA – RAJA CASABLANCA