Navštivte s námi Petrohrad, mesto carů a kultury

Mílovými kroky se blíží událost, která všem fotbalovým fanouškům způsobuje příjemné chvění v celém těle a husí kůži na zádech. Mistrovství světa ve fotbale v roce 2018 sice budou bez naší reprezentace, ale pro pravého fanouška to není důvod k tomu, aby takový sportovní svátek ignoroval.

Mezi 12 míst, kterým se dostala čest spolupodílet se na organizaci, vynikají zejména MoskvaPetrohrad. Byla by velká škoda, pokud byste je nepoznali víc. Rádi vám v tom pomůžeme.

Petrohrad – poslední velkoměsto severu

Petrohrad je věčný rival Moskvy. Vystavět ho nechal car Petr Veliký. Velkolepý projekt města, které zkrotí dravou řeku Neva, stál život tisíce lidí, ale díky důmyslně vybudované síti kanálů a vodních cest se dnes může Petrohrad pyšnit i přezdívkou Benátky severu.

Pokud jsme napsali, že Moskva je duchovní a politické centrum Ruska, musíme dodat i to, že kulturní mekkou je Petrohrad. Jeho architektura je úchvatná. Nikde na světě nenajdete najednou tolik různých stavebních slohů, uspořádaných tak, aby vše spolu ladilo a vytvářelo nezapomenutelné panorama.

I Petrohrad má své srdce, které dává život celému městu. Je jím proslulý Něvský prospekt. Tato „ulice“ je dokonalou ukázkou umění skloubit historickou architekturu s moderním stylem a luxusem. Pokud je Moskva ruským Římem, Petrohrad je určitě jeho Paříží. Projděte se jím a budete ho milovat navždy.

Procházkou po Něvském prospektu se dostanete k památce, která má pro Rusy přímo mystický význam. Na břehu Něvy totiž kotví křižník Aurora, který svým historickým výstřelem na Zimní palác začal Velkou říjnovou revoluci. Nahlédnout do jeho útrob se určitě vyplatí.

Nejznámějším cílem turistů v Petrohradě je však zámecký komplex Petergof nebo pro nás Petrodvorec. Zámek z 18. Století je postaven podle francouzského Versailles a svému vzoru nezbývá nic dlužen. Okolí je vyzdobené kilometry květinových zahrad a zelených parků, ale pozornost přitahují zejména vodní kaskády, kterých je v areálu více než 180.

Pokud máte uměleckou duši, nesmíte zapomenout navštívit i další z Petrohradských pokladů. Muzeum Ermitáž. Je to jedno z nejnavštěvovanějších muzeí na světě a určitě i jedno z největších. Někdo spočítal, že pokud byste každému exponátu v Ermitáži věnovali jednu minutu svého času, strávili byste jeho návštěvou celých 6 let.

Říká se, že Rusko je zemí nekonečných možností a že se rozumem pochopit nedá. My to můžeme potvrdit a vy, ať už se vyberete do Moskvy nebo do Petrohradu, jeho kráse snadno podlehnete také. Pojďte s námi na MS ve fotbale 2018 a poznejte největší zemi na světě. Stojí za to.

Pro více informací o MS 2018 v Rusku nás kontaktujte na info@fotbaltour.cz.