Na AUDI Cupu by měli o trofej bojovat Liverpool, Atlético, AC Milán a Bayern

Píše Richard Hanzlík, z prvního neobjektivního sportovního portálu TakUrcitee.sk

Každé dva roky si to vybraná světová mužstva rozdají o první trofej v dlouhé fotbalové sezóně. Nebude tomu jinak ani toto léto a potvrzená účast Liverpoolu, Atletica Madrid a domácího Bayernu napovídá, že fanoušci si i tentokrát přijdou na své.

Metropoli Bavorska ovládne červená barva a hlavně kopec fanoušků ze všech koutů Evropy. Vidět své mužstvo před startem sezóny je šance, která nepřichází každý den. Nové posily, čerství hráči a hlavně možnost dostat se k hvězdám na dotek.

Jako například mladí Slováci při poslední účasti, která jim přinesla SELFIE se Sergiem Ramosem a Jamesem Rodriguezem.

selfie audi cup selfie audi cup james

Největším favoritem je Bayern, který svůj vlastní turnaj vyhrál 3 krát ze 4 účastí. Nejsilnější mužstvo Německa už nemůže být dominantnější, přesto ho každý rok posílí vzrušující fotbalové talenty.

Letos navíc konec kariéry ohlásil Xabi Alonso a Philipp Lahm, takže Bavoři budou muset sáhnout po náhradách.

 

audicup allianz arena fanusik

Už tak silný kádr se jmény jako Lewandowski, Hummels, Boateng, Neuer, nebo Thiago by mohl v létě posílit německý megatalent Julian Brandt, Piotr Zielinski z Neapole a v posledních dnech se šušká o Jamesovi Rordiguezovi z Realu Madrid.

Účastníci turnaje, o kterých se momentálně jedná

Není pochyb o tom, že domácímu mužstvu budou sekundovat fanoušci Liverpoolu, kterých je na celém světě pravděpodobně nejvíce. Ať se hraje na kterékoliv polokouli, mužstvo Jürgena Kloppa se může spolehnout na dokonalou podporu.

Liverpool pod Kloppem ožívá a jeho návrat mezi světovou elitu by již neměl trvat dlouho. Mužstvo kolem Coutinha a Firmina potřebuje zpevnit kádr kvalitními hráči.

Klub podle všeho jedná se Southamptonem o příchodu Virgila Van Dijka a hvězdy Lyonu Alexandre Lacazetteho. A kdoví, možná nastoupí i božský Stevie Gerrard, který už přislíbil svou účast na posezónních zápasech v Austrálii.

Atlético Madrid patří mezi mužstva, která mají ve světovém fotbale největší smůlu. V lize soupeří s nejlepšími světovými kluby a jeden z nich ho už třikrát porazil i ve finiši Ligy mistrů.

Bude zázrak, pokud colchoneros udrží Griezmanna s Janem Oblakem, ale domů by se rád vrátil Diego Costa.

AC Milán si prošlo očistcem a po nalezení nových majitelů doufá v evropský comeback. Peníze už nejsou problém a proto se stále více vzpomíná příchod Fabregase z Chelsea, Sissoka z Tottenhamu, Memphise Depaya, Serge Aurier a dokonce i návrat Thiaga Silvy. Fanoušky AC čekají rozhodně vzrušující časy a nový tým by mohli poznat už v Mnichově.

cesc

Kdoví, možná si to ve finále rozdají proti Liverpoolu a my zase uvidíme jeden krásný fotbalový zápas.

Mnichov bude v létě žít fotbalem. Perfektní mužstva z Evropy, kopec fanoušků, hodně dobrého jídla a všude dobrá nálada. Protože zde nejde až tak o to vyhrát, ale vidět dobrý fotbal. A nikdy během sezóny nebude možnost za takovou cenu vidět světová esa v akci.

Kompletní nabídku zájezdů na AUDI Cup naleznete ZDE.

audi-cup-2013-70_1000