Monako, děkujeme! Velká cena na Francouzské riviéře je ozdobou kalendáře F1

4 minuty čtení

Květnová Velká cena Monaka královny motosportu nám přinesla opět množství zážitků, za kterými jsme vycestovali v pátek odpoledne. Památky, pláž, luxusní auta, ale v první řadě samotná Formule 1 se znovu postaraly o další vzrušující prodloužený víkend strávený v doprovodu vrcholového sportu.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Jak už to bývá zvykem, po sobotním příjezdu do cílové stanice v Nice si každý přišel na své. Ať už šlo o poznávání francouzské kuchyně, procházku po pláži, objevování města, návštěvu památek nebo nakupování, v Nice o zajímavé aktivity rozhodně není nouze.

Sportu chtiví se společně přesunuli do Monaka, kde je čekala záživná kvalifikace. Ta je vzhledem k charakteru okruhu významnou částí samotné velké ceny. Na radost četného množství Tifosi nejrychlejší čas před našima očima dosáhl Charles Leclerc se svým Ferrari a tuhé boje o co nejlepší umístění na startu nám nabídly záživný předkrm před samotným nedělním finále.

V samotném městě nevíte co dřív

Kdo se rozhodl nezúčastnit kvalifikace a v rámci F1 si počkat na nedělní hlavní chod, měl možnost setrvat v krásném Nice či vycestovat do Monaka, kde také bylo co objevovat. V paměti nám utkvělo například krásné sídlo knížete Le Palais Princier de Monaco. Monacký kníže fanoušky pozdravil i v rámci čestného kola přímo na okruhu.

Zaujala také katedrála Cathédrale Notre-Dame-Immaculée de Monaco či domovský stánek fotbalového klubu AS Monako. Stadion Stade Louis II zvláště obdivovali fanoušci Realu Madrid – právě na tomto stadionu vyrůstala očekávaná nová hvězdná posila Kylian Mbappé.

Zdroj: asmonaco.com – Stade Louis-II

Velkou atrakcí je samotná fanzóna. V Place d’Armes si fanoušci vyzkoušeli simulátor F1, prohlédli vystavený monopost, lépe se seznámili s programem či vyzkoušeli si, jaké je to být mechanikem během pitstopu.

Milovníkům rychlých aut během návštěvy Monakem nejednou padla brada. Narazili jsme na spoustu špičkových a limitovaných modelů v čele s krásným McLarenem se speciálním lakováním Ayrtona Senny (foto nahoře).

Rýsuje se zajímavá sezóna F1

V neděli v domácím prostředí vytěžil Charles Leclerc z pole position maximum a dokráčel za svým prvním letošním triumfem. Chybějící Max Verstappen na pódiu a dokonce i v top 5 závodu je málo vídaný jev. Jeho fanoušci se proto o to víc těší na Velkou cenu Rakouska. Příznivci domácí stáje Red Bullu se postarají o skvělou atmosféru.

A my tam samozřejmě nebudeme chybět. Sledovat, zda se mu podaří obhájit loňské prvenství, můžete opět společně s námi živě na Red Bull Ringu 30. června 2024.