Miliony eur létají vzduchem. Kdo vydělal nejvíce v Lize mistrů?

2 minuty čtení

Milionářská soutěž, to je Liga mistrů. A ne nadarmo. Pro menší kluby je účast v Champions League doslova gamechangerem, který je dokáže zabezpečit na několik sezon, nebo posunout do jiných sfér. Velmi výraznou finanční injekci ale představuje Liga mistrů i pro ty největší kluby na světě, které se mohou chlubit úplně jinými obraty.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Postupy do základních skupin, každá remíza, výhra, první místo ve skupině a tak dále. Dá se říct, že ať se vám v Lize mistrů povede cokoliv, jste za to náležitě odměněni. Jaké kluby ale v aktuálním ročníku Champions League doposud vydělaly nejvíce?

Jsou to Real Madrid, který jako první překonal magickou hranici sta milionů euro, a hned za ním jeho semifinálový protivník Bayern Mnichov.

Kolik utrží finalisté Ligy mistrů?

Kompletní pořadí najdete zde. Tím ale přísun financí do klubových pokladen nekončí. Kdo se totiž kvalifikuje do finále Ligy mistrů, vydělá ještě dalších 15,5 milionu euro. A pak čeká štědrý bonus pochopitelně na celkového vítěze, který usedne na trůn krále evropského fotbalu po Manchesteru City.

1. Real Madrid – 103 milionů euro
2. Bayern Mnichov – 99,7 milionu euro
3. Manchester City – 87 milionů euro
4. Paříž Saint Germain – 87 milionů euro
5. Borussia Dortmund – 86,6 milionu euro
6. Barcelona – 82,1 milionu euro
7. Atlético Madrid – 81,7 milionu euro
8. Arsenal – 73,9 milionu euro
9. Porto – 63,6 milionu euro
10. Neapol – 58 milionů euro

Vrchol sezony ve Wembley: Der Klassiker, nebo Mbappé proti svým?

Králem Champions League je bez pochyby Real Madrid, který nejprestižnější klubovou soutěž vyhrál už čtrnáctkrát. Vzhledem k tomu, že v semifinále vyřadil na penalty největšího favorita soutěže Manchester City, brousí si právem zuby na patnáctý triumf. Pro finále Ligy mistrů se ale rýsuje hned několik zajímavých scénářů.

Můžeme vidět třeba největší německé derby Der Klassiker mezi Bayernem a Dortmundem, které už se odehrálo v květnu 2013, shodou okolností to bylo také v Londýně. Tehdy rozhodl v samém závěru Arjen Robben. A nebo postoupí do finále Paris St. Germain a Real Madrid? To by pravděpodobně znamenalo, že by Kylian Mbappé odehrál v dresu Pařížanů svůj poslední zápas paradoxně právě proti celku, kam se v létě nejspíš chystá odejít.

Evropské poháry se řítí ke svému konci. Buďte u toho s námi!

Zajímá vás, kdo na sebe nakonec v překrásném Wembley v Londýně narazí a bude bojovat o ušatý pohár? Buďte s námi u posledních letošních bitev evropských pohárů, stačí si jen vybrat!

  • Liga mistrů: PSG – Dortmund (nabídka)
  • Liga mistrů: Real Madrid – B. Mnichov (nabídka)
  • Výlet do Dublinu během finále Evropské ligy (nabídka)
  • Výlet do Londýna během finále Ligy mistrů (nabídka)

KOMPLETNÍ NABÍDKA EVROPSKÝCH POHÁRŮ