Marek Čech: Porto si zamilujete! Své o tom ví i Róbert Boženík

3 minuty čtení

Portugalské město Porto je jedním z nejkrásnějších na světě. To není přehnané tvrzení, je to holý fakt, který potvrdí každý, kdo přijede na portugalské pobřeží Atlantiku. Své by o tom mohli vyprávět i Róbert Boženík nebo Marek Čech. Proč se o tomto duu zmiňujeme?

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Róbert Boženík se prosazuje v Portugalsku

24letý slovenský útočník Róbert Boženík našel klub, který mu věří. Boavista Porto získala rodáka z Terchové nejprve na hostování z nizozemského Feyenoordu Rotterdam, aby ho následně koupila na trvalý přestup. Bývalý zakončovatel MŠK Žilina se pomalu, ale jistě zabydluje v sestavě Boavisty a v probíhající sezoně se blýskl například góly proti gigantovi Benfice Lisabon.

Róbert Boženík

Kam se v Portu podívat? Rady Marka Čecha

Pokud jde o město Porto a jeho okolí, mezi Slováky najdete jen málo větších odborníků než bývalého reprezentanta Marka Čecha. Nejenže hrál za FC Porto a získal s Draky pět trofejí nebo dokonce došel do čtvrtfinále Ligy mistrů, ale Portugalsko mu učarovalo natolik, že se tam usadil. Dnes čtyřicetiletý rodák z Trebišova vlastní útulnou restauraci ve Vila do Condo, 32 kilometrů od Porta. V ní nabízí typickou portugalskou kuchyni.

„Když jsem poprvé přijel do Portugalska, poznal jsem sever této země, Porto, lidi a jídlo, a zamiloval jsem se,“
říká Marek Čech

Marek Čech

Porto je láska na první pohled

Nebudeme si nic nalhávat, Porto není těžké si zamilovat, je to opravdu úžasné město. Marek nám také dal svá doporučení, kde se během pobytu v tomto místě u Atlantického oceánu zastavit a co vyzkoušet. Bývalý reprezentační obránce doporučuje místa jako Majestic Café, Enoteca, Restaurante d’Oliva a Tertulla.

Porto má krásné historické centrum plné malebných uliček a zákoutí. Ochutnat musíte portské víno nebo tradiční místní pokrm zvaný Francesinha, což je v podstatě jakýsi sendvič plněný různými potravinami, který je nesmírně sytý.

Porto

Portugalské počasí a kvalitní fotbal na úvod roku

Spojení kvalitního fotbalu s památkami Porta, jako jsou Jardins do Palácio de Cristal, trhy Bolhão nebo historické čtvrti Ribeira a Miragaia, by mohlo být zajímavou alternativou pro začátek roku 2024. A pro ty, kteří mají chuť, se nabízí také návštěva vinic nebo ikonického stadionu FC Porto, který nese název Estadio do Dragao, tedy Dračí stadion. Na Slovensku a v České republice budou nízké lednové teploty doprovázeny sněhem a mrazem, zatímco v Portu bude klima mnohem přijatelnější.

ZÁJEZDY DO MALEBNÉHO PORTA