Magie FA Cupu: David může porazit Goliáše nebo bitvy gigantů

3 minuty čtení

Zápasy FA Cupu mají své nezaměnitelné kouzlo. Cítíte to na tribunách při každém takovém utkání. Nebývá nouze ani o překvapení, kdy trpaslík z nižší soutěže porazí velkého favorita. Právě takové zápasy nám ukazují, jak krásný fotbal je a proč ho milujeme. Letos na sebe ale hned ve třetím kole FA Cupu nastoupí dva giganti. Vyrazte s námi do Londýna na šlágr Arsenal – Liverpool za výhodnou cenu.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Arsenal a Liverpool momentálně kralují anglické Premier League. Společně s hegemonem posledních sezon Manchesterem City patří do nejužšího okruhu favoritů.

Léčba Szoboszlaiem a nový miláček Emirates Stadium

Liverpool se oproti probděné minulé sezoně výborně posílil hlavně ve středu pole, kde mužstvo nakopli Dominik Szoboszlai nebo Alexis Mac Allister. Egyptský král Mo Salah je pak zárukou kvality, gólů a ofenzivní geniality. Zpátky ve skvělé formě vypadají i Trent Alexander-Arnold nebo Virgil van Dijk.

Kanonýři ze severu Londýna bojovali o titul už loni a letos doufají, že třeba příchod Declana Rice, který bořil svou přestupovou sumou rekordy, může být posledním dílkem do mistrovské skládačky kouče Mikela Artety. Fanoušci jsou z příchodu Rice nadšení a dokonce už založili sbírku, kde se chtějí složit na dalších 25 milionů liber pro West Ham. Cenovka na úrovni 105 milionů je prý za hráče Declanova formátu krádeží a stojí za každou libru.

Arsenal letos hraje absolutně účelně a nevzdává se za žádné situace. Mnohé zápasy rozhodl ve svůj prospěch až v úplném závěru.

Proč vyrazit na FA Cup

  • Cenová dostupnost – Vstupenky na FA Cup jsou o poznání levnější než na Premier League, což se projevuje i na cenách kompletního zájezdu. Utkání Arsenalu s Liverpoolem v FA Cupu vyjde fanoušky anglického fotbalu mnohem levněji, než pokud by chtěli navštívit tento zápas v rámci Premier League.
  • Historie a prestiž – FA Cup má dlouhou historii, sahající až do roku 1871. Vyhrát tuto soutěž je považováno za prestižní úspěch v anglickém fotbale. Jde o nejstarší klubovou soutěž na světě. Atmosféra během těchto zápasů bývá obvykle velmi vášnivá.
  • Emoce – FA Cup je známý svými emocemi a překvapeními. Menší týmy často překvapí tím, že porazí silnější soupeře. Pro fanoušky i hráče to znamená jedinečný zážitek a fantastickou atmosféru. Menším týmům a nižším soutěžím totiž dává právě FA Cup příležitost ukázat svou sílu a hrát proti významnějším týmům před televizními kamerami, zatímco jejich běžná ligová utkání se k divákům jen těžko dostanou.

Poslední třaskavá bitva mezi Arsenalem a Liverpoolem

Zápasy mezi Liverpoolem a Arsenalem bývají často velmi zajímavé a atraktivní. Jistě si ještě vzpomenete na loňské měření sil na Anfieldu. Tehdy do utkání vstoupil Arsenal fantasticky a zdálo se, že udělá další krok ke kýženému titulu. Kanonýři vedli po půlhodině hry 2:0 díky brankám Martinelliho a Gabriela Jesuse. Hrálo se prakticky jen na jednu bránu.

Následně ale v závěru první půle došlo na roztržku mezi Xhakou a Alexanderem-Arnoldem. Od té doby tribuny Anfieldu rázem ožily a vytvořily Kanonýrům nenávistné peklo. Liverpool, který v prvních 30 minutách na hřišti prakticky neexistoval, nakonec vymačkal ze zápasu remízu 2:2. Právě tuto ztrátu výborně rozehraného utkání dodnes vidí fanoušci Arsenalu jako jeden z důvodů, proč nakonec Kanonýři svou jízdu nedotáhli k titulu. Od té doby jakoby se na týmu projevila nervozita.

Bu’dte s námi u šlágru anglického fotbalu

Parta Mikela Artety touží po odplatě, The Reds zase chtějí potvrdit návrat mezi elitu. Liverpool a Arsenal se utkají v předvánočním čase 23. prosince na Anfieldu v rámci ligového zápasu 18. kola Premier League, následně ale dojde na šlágr třetího kola FA Cupu na Emirates Stadium. Buďte s námi při tom!