Los Premier League: Souboj Čecha s Chelsea a atraktivní prosinec

Píše Jakub Kocourek, ze sportovního portálu presilovka.sk

Anglická Premier League má své pevné místo mezi nejkvalitnějšími fotbalovými ligami na světě. Ve srovnání s zůstaňte TOP soutěžemi v Evropě je její špička přece jen o něco širší.

V uplynulé sezoně to však na Britských ostrovech byla totální dominance v podání Guardiolovho Manchesteru City. Dokáže modravá mašina z Manchesteru navázat na svou spanilou jízdu iv novém ročníku?

Úvod sezóny bude pro „nový“ Arsenal pořádnou výzvou

Citizens čeká hned v prvním kole velká zkouška, kdy nastoupí na půdě londýnského Arsenalu. Kanonýři to na začátku nové éry bez Arsèna Wengera nebudou mít vůbec lehké, vždyť hned v druhém kole je čeká i první bitva o Londýn s rivalem z Chelsea.

Zajímavý fotbal určitě přinese i souboj Arsenalu na půdě Manchesteru United, který je na programu v úvodu prosince. Právě proti Rudým ďáblům zažil fantastický debut v Premier League i exsparťanský brankář Martin Dúbravka. Ten se na další souboje s hvězdami United může těšit již v říjnu.

 

Manchesteru City los nového ligového ročníku celkem přál. Po zápase prvního kola s Arsenalem totiž úřadujícího mistra čeká další náročnější soupeř až v úvodu října, kdy Citizens vycestují na Anfield Road.

První derby o Manchester a bitva mezi dvěma velkými stratégy Guardiolou a Mourinhem je na programu na Etihad Stadium 10. listopadu.

Prosinec nabitý zajímavými šlágry

Náročný program čaká Manchester United v decembri, keď si okrem spomínaného súboja s Arsenalom zmeria sily aj s FC Liverpool. Títo dvaja spomínaní giganti sa zase vo vzájomnom ligovom dueli stretnú v Londýne v úvode novembra.

Náročný program čeká Manchester United v prosinci, když si kromě zmíněného souboje s Arsenalem změří síly i s FC Liverpool.

Tradičním kořením anglické Premier League jsou i londýnská derby. To první velké nás čeká už ve druhém kole, avšak tradičně vybičována bývá i bitva o sever Londýna mezi Arsenalem a Tottenhamem, která je tentokrát na programu 1. prosince.

Chelsea se bude chtít vrátit po roční přestávce zpět do boje o ligový titul. Cestu zpět na vyšší příčky mohou započít již v úvodu ročníku, když je kromě londýnského derby s Arsenalem v druhém kole nečeká žádný papírově silnější soupeř.

Pro diváka to bude jistě pikantní souboj, jelikož se jedná o bývalé a současné působiště Petra Čecha.

No a o tri týždne na to nás čaká aj veľká chuťovka v podobe zápasu Chelsea – Manchester United. Na súboj s úradujúcim majstrom si budú musieť na Stamford Bridge počkať až do úvodu decembra.

Liverpoolčania ukázali veľké ambície už v uplynulom ročníku. Nadviazať na kvalitné výkony budú môcť aj v tom nasledujúcom. Náročnejšie chvíle ich pri pohľade na rozlosovanie čakajú až na prelome septembra a októbra, keď sa stretnú tak s londýnskou Chelsea, ako aj s obhajcom titulu Manchestrom City. Zárukou kvalitného futbalového predstavenia sú aj súbojeLiverpoolu s Arsenalom (3. novembra v Londýne).

No a za tři týdny na to nás čeká i velká chuťovka v podobě zápasu Chelsea – Manchester United. Na souboj s úřadujícím mistrem si budou muset na Stamford Bridge počkat až do úvodu prosince.

Liverpool ukázal velké ambice už v uplynulém ročníku. Navázat na kvalitní výkony bude moci  iv tom následujícím. Náročnější chvíle je při pohledu na rozlosování čekají až na přelomu září a října, když se setkají tak s londýnskou Chelsea, jakož i s obhájcem titulu Manchesterem City. Zárukou kvalitního fotbalového představení je i souboj Liverpoolu s Arsenalem (3. listopadu v Londýně).

Přestupový trh rozhýbe až šampionát v Rusku

Premier League bude letos o to zajímavější, že se bude pravděpodobně na delší dobu naposledy hrát i během vánočních svátků. Od sezóny 2019/2020 totiž nejvyšší anglickou soutěž čeká po vzoru ostatních lig v Evropě dvoutýdenní zimní přestávka.

Jelikož se v Rusku rozjíždí fotbalový šampionát, na velké přestupové bomby si budeme muset pár týdnů pravdepdobne počkat. Dá se však předpokládat, že „svůj“ tým si bude chtít v Arsenalu vyskládat nový manažer Unai Emery, no a stejně tak není vyloučen ani návrat Cristiana Ronalda či Garetha Balea na anglické trávníky.

V obou případech těchto megahvězda se přitom zmiňují i jejich bývalé působiště – Manchester United, respektive Tottenham Hotspur.

Téměř neomezené finanční možnosti slibují velkou aktivitu na přestupovém trhu i od Manchesteru City nebo Chelsea FC. Již před samotným začátkem ročníku to tak může být v Premier League mimořádně zajímavé.

Kompletní nabídku zájezdů na Premier League naleznete ZDE.