Jak bude vypadat Premier League bez Hazarda či Kompanyho? Známe jízdní řád anglické ligy!

píše Pavel Pubal

Jak bude vypadat Premier League bez Hazarda či Kompanyho? Známe jízdní řád anglické ligy!

 Teprve před pár týdny skončil uplynulý ročník Premier League, nicméně nová sezona už zná svůj jízdní řád a termíny největších bitev. Úřadující mistr Manchester City, který získal drtivým závěrem na úkor Liverpoolu svůj šestý titul, bude potkávat i tři nováčky Norwich City (vítěz Championschip), Sheffield United a Aston Villu. Naopak minimálně na rok se museli chtě nechtě rozloučit s elitou fotbalisté Cardiffu, Fulhamu a Huddersfieldu.

Postrádat bude nejlepší klubová soutěž také Edena Hazarda, který zamířil v přestupu léta z Chelsea do Realu Madrid, nebo Vincenta Kompanyho. Letitá ikona a kapitán Citizens se vrátil do rodné vlasti a bude „na stará kolena“ hrajícím trenérem Anderlechtu Brusel. Přestupní okno ale ještě není ani ve své polovině a určitě se dočkáme také mnoha zajímavých přestupů směrem do Premier League. Ta letos začne pořádným šlágrem, hned v prvním kole hostí Manchester United londýnskou Chelsea. Hned po čtvrtečním losu nadcházející sezony 2019–20 vám exkluzivně přinášíme tipy na osm nejzajímavějších podzimních duelů.

17. srpna: Manchester City – Tottenham Hotspur

Příští ročník anglické elitní soutěže začne pořádně zostra a první z námi vytipovaných šlágrů přijde na řadu hned ve druhém kole. Manchester City přivítá na domácím trávníku v repríze letošního čtvrtfinále Ligy mistrů Tottenham. Na domácím kolbišti je tým kolem Pepa Guardioly dominantní a vybojoval čtyři tituly za posledních osm let, ale právě v Champions League Španělova parta přes napumpované miliardy do kádru stále čeká na výraznější úspěch. Po posledním vyřazení od Spurs má svému soupeři co vracet.

31. srpna: Arsenal Londýn – Tottenham Hotspur

Tottenham čeká na úvod sezony těžká zkouška – po druhém kole na hřišti obhájce titulu zamíří ve čtvrtém kole na půdu nenáviděného rivala – 31. srpna hostí Emirates Stadium první severolondýnské derby sezony. Arsenal už se bude muset obejít bez české legendy Petra Čecha, který pověsil brankářské rukavice na hřebík, nebo bez Aarona Ramseyho, jenž se s vedením Kanonýrů nedohodl na nové smlouvě a s předstihem oznámil přestup za Cristianem Ronaldem do Juventusu. Poprvé si tak vyzkouší jiný, než ostrovní fotbal. Co udělají ztráty s týmem Unaie Emeryho?

19. října: Manchester United – Liverpool

Přestože nejde o derby z jednoho města, zápas dvou historicky nejúspěšnějších a nejtradičnějších mužstev v Anglii je označován ze jeden z vrcholů každé sezony v Premier League. United letos prožili další hodně turbulentní a rozporuplnou sezonu, kterou zakončili až šestí a čeká je pouze Evropská liga, naopak Liverpool má za sebou nejúspěšnější ročník poslední dekády. Kloppovci sice chvilku smutnili, když v závěru ztratili titul v Premier League a skončili druzí, ale vše si vynahradili triumfem v Lize mistrů. První vzájemný zápas obou celků se uskuteční v říjnu na Old Trafford.

9. listopadu: Liverpool – Manchester City

Po poslední sezoně nebudou na žádné jiné týmy větší očekávání, než na tyto dva. Liverpool a Manchester City v posledním ročníku odskočily od všech pronásledovatelů a Premier League si proměnily v takový dvojboj o titul, všichni ostatní byli bez šance. Pokud budou Jürgen Klopp a Pep Guardiola pokračovat v započaté práci, není vyloučeno, že se bude podobný scénář opakovat. V tom případě by byl vzájemný zápas z 9. května velmi sledovaný a důležitý s ohledem na tabulku, hrát se bude na Anfield Road.

4. prosince: Liverpool – Everton

Zápas o Liverpool má v posledních letech jasného vládce. Slavnější The Reds se po příchodu Jürgena Kloppa vrátili mezi evropskou smetánku a Everton v městském derby povětšinou přehrávají. Přesto Merseyside derby stále přitahuje velkou pozornost a Everton nedá svou kůži lacino. Komu bude minimálně pro nadcházející půlrok patřit město legendárních Beatles?

7. prosince: Manchester City – Manchester United

Derby o Manchester! Bude významné město ze severozápadu Anglie na půl roku modré, nebo snad červené? Tento zápas nemá favorita, přestože mají v posledních letech mnohem více důvodů k radosti fanoušci Citizens. Budou se radovat i v prosinci doma na Etihad, nebo jim Solskjaerovi svěřenci zkomplikují cestu za zlatým hattrickem?

21. prosince: Tottenham Hotspur – Chelsea Londýn

Jak Tottenham Hotspur, tak Chelsea Londýn si v nadcházející sezoně zahrají také Ligu mistrů, když skončily v Premier League hned za suverénním duem City – Liverpool. Chelsea si navíc pojistila účast v nejprestižnější klubové soutěži ještě titulem z Evropské ligy. Jak si povede před Štědrým dnem na novém stadionu Tottenhamu?

28. prosince: Arsenal Londýn – Chelsea Londýn

Londýnskou Chelsea čeká o svátcích náročný program na severu města, když po návštěvě nového stánku Spurs zavítají na nedaleký Arsenal, kde proběhne repríza nedávného finále Evropské ligy. Výlet do Londýna a bitva dvou posledních působišť Petra Čecha na závěr roku? Těžko si představit lepší povánoční program! Navíc může jít o parádní dárek pod stromeček…

Také letošní Premier League jistě nabídne famózní podívanou, Citizens čeká boj o zlatý hattrick. Chcete být u toho? Tak pozorně sledujte naši bohatou nabídku, stačí si jen vybrat!