Los nezklamal! Co čeká favority v EL a EKL?

3 minuty čtení
píše David Zlomek

Fotbal nabízí spoustu adrenalinu. Pro mnohé fanoušky je jistým druhem pořádných nervů i losování do další fáze soutěže. Dlouho se vedou řeči o tom, jestli je lepší dostat co nejatraktivnějšího soupeře, nebo co nejschůdnějšího. Jak se asi cítí příznivci týmů, kterých se páteční los týkal?

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

Elitní los Evropské ligy

Druhořadá soutěž, která nikoho nezajímá? Už dávno ne. Z Evropské ligy se stal pohár, který chce získat každý účastník. Zatímco před pár lety braly elitní týmy účast v EL jako nutnou povinnost, nyní se jedná o atraktivní věc. Kdo nevěří, ať si pustí záznam šlágru United – Barcelona. Natřískaný Old Trafford, plno emocí a skvělý fotbal.

Ruku v ruce s nárůstem pozitivního vnímání soutěže jde také nárůst atraktivních soubojů. Páteční los totiž v mnohém připomínal Ligu mistrů. Dvojice, které se utvořily, jsou vskutku báječné.

V euforii žijící United dostali Betis. Na první pohled nudný souboj, ale není vhodné nechat se zmást prvním dojmem. Betis patří ke španělské špičce a jména jako Ayoze Perez, Nabil Fekir či William Carvalho zatápí každému soupeři. Prim by však měli hrát United. Do slavného klubu se dostala nová krev. Tým fotbalem žije a fanoušci na slavném Old Trafford to dokonale oceňují.

Nic lehkého nečeká ani Arsenal. Ten si udělá výlet do Portugalska. Sportingu Lisabon se podařilo smáznout nevyzpytatelný Midtjylland. Gunners soupeře nesmí podcenit. Sporting je v lize sice až čtvrtý, ale právě to by mohl být kámen úrazu. Titul v nedohlednu, tak půjde veškeré soustředění na evropskou trofej. Tohle bude pikantní!

Kompletní los osmifinále Evropské ligy:

Union Berlín – Union SG
Sevilla – Fenerbahce
Juventus – Freiburg
Leverkusen – Ferencváros
Sporting – Arsenal
Manchester United – Betis
AS Řím – Real Sociedad
Šachtar – Feyenoord

Souček a spol. na Kypr

Rýsuje se jim to pěkně! A dopadnout to může velkým paradoxem. O čem je řeč? West Ham reálně hraje o sestup, nicméně na konci sezony může slavit zisk evropské trofeje.

Evropské konferenční lize byste moc silnějších týmů nenašli. A když už, tak se (pro Kladiváře) šikovně vyřadí mezi sebou. Například Fiorentina s nebezpečným Sivassporem nebo Anderlecht s Villarealem.

A co londýnský klub samotný? Toho čeká výlet na Kypr a následná domácí odveta s AEK Larnakou.

Kyperský tým se prokopal přes Dnipro. Jejich vzájemný dvojzápas přinesl jedinou branku. Larnaka nebude lehký soupeř. Má očividně pevnou obranu a vládne své lize. Doma neprohrála v lize jediné utkání. West Ham je ale stále jiná liga a Larnaka by pro něj neměla být extra překážkou.

Kompletní los osmifinále Konferenční ligy:

AEK Larnaca – West Ham
Fiorentina – Sivasspor
Lazio – Alkmaar
Lech Poznaň – Djurgården
Basilej – Slovan Bratislava
Šeriff – Nice
Anderlecht – Villarreal
Gent – Basaksehir

Los obou soutěží nabídl velice zajímavé souboje. Vyrazte na některý z nich s námi a zažijte nepopsatelnou fotbalovou atmosféru, kterou dokáže nabídnout pouze evropský pohár. Večerní zápas za tmy, plné hlediště a napjatá atmosféra. To musíte zažít!

👉 Manchester United – Real Betis (letecký zájezd)
👉 Arsenal – Sporting (letecký zájezd)
👉 Zájezdy na všechny evropské poháry ZDE
👉 Zájezd na finále Evropské ligy (30.5.2023 – 1.6.2023)