LM, EL a EKL: Takový střet gigantů tu už dlouho nebyl. Který z favoritů vypadne?

4 minuty čtení

Evropské pohárové soutěže dospěly do čtvrtfinále. Los Ligy mistrů proti sobě postavil giganty, pozornost fanoušků ze Slovenska a České republiky přitahuje Liverpool v Evropské lize a výkony Viktorie Plzeň v Evropské konferenční lize.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Liga mistrů: tak nabité čtvrtfinále tu dlouho nebylo

V Lize mistrů se fotbaloví fanoušci mohou těšit na několik střetů titánů. Real Madrid se pokusí vyřadit obhájce titulu Manchester City v boji o „ušatou“ trofej. Arsenal se mezi nejlepší osmičku LM dostane poprvé po 14 letech a hned se musí připravit na bavorského giganta Bayern Mnichov.

FC Barcelona se ve dvojzápase utká s francouzským mistrem Paris Saint-Germain a čtvrtfinálové dvojice doplňují Atlético Madrid a Borussia Dortmund. Známý je také pavouk pro zbývající části play-off, lepší z dvojice Barca/PSG se utká s vítězem ATM/BVB, zatímco vítěz souboje Realu se City se v semifinále utká s postupujícím ze střetnutí mezi The Gunners a Bayernem.

První zápasy čtvrtfinále Ligy mistrů jsou na programu 9. a 10. dubna, odvety pak 16. a 17. dubna 2024.

Čtvrtfinále Ligy mistrů:

Atlético Madrid vs Borussia Dortmund
FC Barcelona vs Paříž Saint-Germain
Real Madrid vs Manchester City
Arsenal vs Bayern Mnichov

Evropská liga: kdo ohrozí Liverpool?

O atraktivní zápasy nebude nouze ani v Evropské lize. Největší favorit soutěže FC Liverpool se v osmifinále utká s Atalanta Bergamo. V ryze italském derby se proti sobě postaví AC Milán a AS Řím, lídr německé Bundesligy Bayer Leverkusen prověří londýnský West Ham a v souboji dvou tradičních evropských zástupců to bude kdo z koho mezi Benficou a Marseille.

Také v EL je další pavouk znám, v semifinále se utkají dva nejlepší z první zmíněné čtveřice, totéž platí pro druhé kvarteto, z něhož vzejdou dva semifinalisté. První zápasy čtvrtfinále Evropské ligy jsou na programu 11. dubna, odvety pak 18. dubna 2024.

Čtvrtfinále Evropské ligy:

Benfica Lisabon – Olympique Marseille
Liverpool FC – Atalanta Bergamo
AC Milán – AS Řím
Bayer Leverkusen – West Ham United

Evropská konferenční liga: všechny oči na Plzeň!

Také Evropská konferenční liga má za sebou čtvrtfinálový los. Český zástupce Viktoria Plzeň se utká s tradičním italským celkem AFC Fiorentina. Lepší z této dvojice se v boji o finále střetne s druhým celkem tabulky Clubem Bruggy a PAOK Soluň.

Birminghamská Aston Villa se utká s francouzským soupeřem LOSC Lille, zatímco Olympiakos Pireus a Fenerbahce Istanbul se střetnou v elektrizujícím řecko-tureckém dvojzápase. První duel čtvrtfinále konference Evropské ligy je na programu 11. dubna, odveta pak 18. dubna 2024.

Čtvrtfinále Evropské konferenční ligy:

Olympiacos Pireus – Fenerbahce Istanbul
Aston Villa – LOSC Lille
Viktoria Plzeň – AFC Fiorentina
Club Brugge – PAOK Soluň