Los LM/EL/EKL: Čekají nás „skupiny smrti“. Komu budou čelit Češi?

2 minuty čtení

Los skupinové fáze evropských soutěži rozhodl o zajímavých konfrontacích. Favority čekají nepříjemní soupeři. Podívejte se jak dopadl samotný los Ligy mistrů, Evropské ligy a Evropské konferenční ligy.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

Obhájce titulu Ligy mistrů s příjemnou skupinou

Liga mistrů v poslední srpnový den poznala los své skupinové fáze na sezónu 2023/2024. Hned dvě skupiny mohou dostat přívlastek „smrti“. V „Áčku“ totiž na sebe narazí čtveřice Bayern Mnichov, Manchester United, FC Kodaň, přemožitel pražské Sparty z třetího předkola, a Galatasaray Istanbul, přičemž v „Efku“ si to mezi sebou rozdají Paříž Saint-Germain se Sovákem Milanem Škriniarem, Borussia Dortmund, AC Milán a Newcastle United.

Na koho narazí týmy, které na svých soupiskách mají české hráče? Benfika s Davidem Juráskem se ve skupině setká s Interem Milán, Salcburkem a Realem Sociedad. Feyenoord s čerstvou posilou Ondřejem Lingrem narazí na Atlético Madrid, Lazio a Celtic. Union Berlín s Alexem Králem pak čeká Neapol, Real Madrida a Braga.

Co další skupiny? No, však posuďte sami…

Los skupinové fáze Ligy mistrů:

SKUPINA A

Bayern Mnichov

Manchester United

FC Kodaň 

Galatasaray Istanbul

SKUPINA B

Sevilla FC

Arsenal

PSV Eindhoven

RC Lens

SKUPINA C

SSC Neapol

Real Madrid

SC Braga

Union Berlín (Alex Král)

SKUPINA D

Benfica Lisabon (David Jurásek)

Inter Milán

FC Red Bull Salzburg

Real Sociedad San Sebastián

SKUPINA E

Feyenoord Rotterdam (Ondřej Lingr)

Atlético Madrid

Lazio Řím

Celtic Glasgow

SKUPINA F

Paříž Saint-Germain  

Borussia Dortmund

AC Milán

Newcastle United

SKUPINA G

Manchester City

RB Lipsko

Crvena Zvezda

Young Boys Bern

SKUPINA H

FC Barcelona

FC Porto

Šachťar Doněck

Royal Anterwp FC

VSTUPENKY a ZÁJEZDY na LIGU MISTRŮ

Pražské zastoupení v EL

Výrazné české zastoupení budou mít i další dvě evropské soutěže. V Evropské lize se představí pražská Sparta a Slavia, o patro níž, tedy v Konferenční lize, bude bojovat Plzeň.

Slavii čekají velmi zajímaví a různorodí soupeři. Jednoznačně největším tahákem je souboj s tradičním AS Řím, v jehož kádru jsou hvězdy jako Dybala, Sanches, Paredes, Patricio nebo nově Lukaku. Naopak velmi hratelní jsou zbylí dva soupeři – švýcarský klub ze Ženevy Servette a moldavský Tiraspol.

To Sparta opět změří síly s Rangers FC, náramně vypadá také výlet do španělské Sevilly, která nabízí mnohem více než fotbal. Poměrně velkou neznámou je kyperský Ariss Limassol. Nicméně Pražané si na něj musí dát pozor, sedmi góly ve dvou zápasech znemožnil Slovan Bratislava.

V EL hrají také oba zahraniční týmy s početnou českou enklávou. Souček s Coufalem budou jakožto vítězové EKL čelit Olympiacosu, Freiburgu a Topole, zatímco Hložek, Kovář a Schick spolu s Leverkusenem poměří síly s Karabachem, Molde a Hackenem.

Skupiny EL a EKL:

Viktoria Plzeň bude hrát v Evropské konferenční lize. A z českých týmů dostala asi nejhorší los. Divácky neatraktivní, přitom ale velmi těžký. V podstatě tedy to samé, co loni Slavia. Dinamo Záhřeb, Astana a Ballkani, to není nic, nad čím by Miroslav Koubek a spol. jásali.

A co další Češi? Několik jich je v kádru Slovanu Bratislava a Trnavy, Antonín Barák dostal s Fiorentinou za soupeře Ferencvaros, Genk a Čukarički.

VSTUPENKY A ZÁJEZDY NA EVROPSKÉ POHÁRY