Los čtvrtfinále LM a EL: Šlágr Chelsea vs. Real Madrid! Atleti znovu do Manchesteru, na koho jde West Ham?

2 minuty čtení
píše David Jahoda

Je rozlosováno, čtvrtfinálové dvojice Ligy mistrů a Evropské ligy jsou na světě a je se na co těšit! Je v něm pět týmů, které už nejslavnější klubou trofej vyhrály. První zápasy čtvrtfinále Ligy mistrů se budou hrát 5. a 6. dubna, odvety 12. a 13. dubna, zápasy TOP osmičky v Evropské lize jsou na programu 7. a 14. dubna.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

Zřejmě nejpoutavěji působí souboj mezi londýnskou Chelsea a Realem Madrid. Tým, který se statečně pere s nepříjemnou situací poté, co na něj dopadly důsledky sankcí uvalených na majitele Romana Abramoviče, se pokusí zastavit rozjetý Bílí balet, který táhne kapitán Karim Benzema, a kromě již slibně vypadající cesty k titulu v La Lize, by si rád sáhl i na ušatou trofej. Ve své historii ji Real získal už 13krát a rád by do vitríny přidal další.

>> ZÁJEZD na čtvrtfinále LM: Real Madrid vs. Chelsea (12. 4.)

Atlético, další madridský celek, se naopak vydá znovu do Manchesteru a po United si budou chtít vyšlápnout také na jejich městské rivaly Citizens. Ti naopak pod Pepem Guardiolou vyhráli takřka vše, jen Liga mistrů jim chybí. Minulý rok skončili těsně pod vrcholem, nyní by rádi protrhli cílovou pásku jako první. Dobře organizovaná parta trenéra Diega Simeoneho ale bude těžkým oříškem.

>> ZÁJEZD na čtvrtfinále LM: Atlético Madrid vs. Manchester City (13. 4.)

Villareal, tým z města o 50 tisících obyvatel, který si v osmifinále pošmákl na italském Juventusu, teď bude chtít zastavit i giganta z Německa. Bayern Mnichov v čele se šutérem Robertem Lewandowskim ale nepřemýšlí o tom, že by čtvrtfinále mělo být konečnou stanicí. Tenhle souboj bude nedaleko našich hranic! Ideální možnost vidět Ligu mistrů na vlastní oči!

Jak vypadá poslední čtvrtfinálová dvojice? Na oko možná nejjednoznačněji. Liverpool, který se v Premier League ještě pokusí ukořistit titul, vyzve portugalskou Benficu, který ukončila pouť milionářskou soutěží nizozemskému Ajaxu.

>> ZÁJEZD na čtvrtfinále LM: Liverpool vs. Benfica (13. 4.)

Jasné už je i to, jak se budou tvořit semifinálové dvojice. Ta první vznikne z vítězů soubojů Chelsea vs. Real Madrid a Manchester City vs. Atlético Madrid. Dočkáme se odvety za loňské finále, nebo dojde na madridské derby? A nebo to bude ještě úplně jinak? Jisté je, že ve finále pak uvidíme buďto španělského nebo anglického zástupce.

Druhé semifinále? Pokud nedojde k velkým překvapením, dost pravděpodobně ho obsadí Bayern a Liverpool. Ale jsou to jen predikce, outsideři budou chtít žít svůj sen až do konce.

Liga Mistrů:
Finále:
28. května 2022 (SOBOTA)
Místo:
Paříž, Francie – stadión Stade de France

I Evropská liga nabídne poutavé souboje. West Ham, v jehož kádru působí hned tři čeští reprezentanti, se pokusí projít do semifinále přes francouzský Lyon. Barcelona, která prochází obrodou pod legendou Xavim, narazí na německý Frankfurt. Střet plný ofenzivního fotbalu slibují zápasy mezi Lipskem a italskou Atalantou, zbývající dvojicí je portugalská Braga se skotskými Rangers.

>> ZÁJEZD na čtvrtfinále EL: West Ham vs. Lyon (7. 4.)

Vyhlídky pro českého fanouška jsou zajímavé i směrem k semifinále. Pokud postoupí West Ham a Barcelona, porvou se o finále spolu!

Evropská liga:
Finále:
18. května 2022 (STŘEDA)
Místo:
Sevilla, Španělsko – stadión Ramón Sánchez Pizjuán

NABÍDKU VSTUPENEK A ZÁJEZDŮ NA VŠECHNY ZÁPASY NAJDETE ZDE.