Loni propast 16 bodů, teď jediný bod! Premier League čeká strhující koncovka

Vrchol sezony v anglické Premier League slibuje parádní podívanou. Hned tři ambiciózní celky jsou ve hře o velkou trofej. Bude se radovat opět obhájce z Manchesteru City, s Kloppem se loučící Liverpool nebo snad aktuální lídr tabulky Arsenal?

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Takový závěr ročníku jako letos, to tu dlouho nebylo. Aktuálně dělí nejlepší trojici jediný bod – Arsenal má po 28 zápasech na svém kontě 64 bodů, Liverpool je druhý pouze o skóre a třetí Manchester City je v závěsu o bod.

Loni byla ve stejné fázi sezony, tedy deset kol před koncem, situace následovná – první Arsenal 69 bodů, druhý Manchester City 64 bodů a třetí Newcastle 53 bodů. Mezi prvním a třetím týmem tedy byla propast 16 bodů, letos pouze jediný. Jsme svědky něčeho, co se zase nemusí roky opakovat!

Nejlepší skóre a forma, co nahání strach

Aktuálním lídrem Premier League, který na čele strávil reprezentační přestávku, je Arsenal Londýn. Ten najel v posledních týdnech a měsících na parádní vlnu, když naplno rozjel svou útočnou vozbu a vzadu se může spolehnout na aktuálně nejlepší obranu soutěže v čele se stoperskou dvojicí Saliba – Gabriel. Z toho vychází, že momentálně má Arsenal i nejlepší skóre, což může být při letošní vyrovnanosti soutěže klidně jazýčkem na misce vah pro Kanonýry.

Ti jsou také posíleni postupem do čtvrtfinále Ligy mistrů, což se jim povedlo poprvé po dlouhých 14 letech. A před nedělním šlágrem na City se Arsenal může pyšnit také nejlepší vzájemnou bilancí těchto tří týmů, jako jediný je neporažený s bilancí 2 výher a 1 remízy. Liverpool má 3 remízy a 1 prohru a Manchester City 2 remízy a 1 prohru.

Poslední vzájemná bitva velké trojky nás tedy čeká už v neděli. Mimochodem Cityzens už letos porazil Arsenal dvakrát – mimo ligového utkání na Emirates také na úvod sezony v Community Shield na penalty, kde tak Odegaard a spol. vybojovali první trofej sezony.

Stroj na výhry a nebránitelné duo Haaland – KDB

Manchester City, to je stroj na výhry. I když možná nejsou hvězdy z modré části Manchesteru v nejlepší formě, dokáží své zápasy vyhrávat. Za roky triumfů v týmu manažer Pep Guardiola vybudoval vítěznou mentalitu, kterou nemá žádný jiný tým. Proto jsou The Sky Blues i letos stále považováni za největšího favorita.

Jejich trumfem je takřka nebránitelné duo Erling Haaland – Kevin de Bruyne. Po Vánocích se Haaland střelecky trochu trápil, dokonce vede před Darwinem Núňezem pořadí v nejvíce zahozených šancích letošní sezony, ale přesto si pravděpodobně dokráčí i ve své druhé sezoně pro korunu pro krále střelců. A když se z marodky vrátil KDB, začal okamžitě sbírat asistence, jak je jeho zvykem. Nejčastěji pochopitelně pro Haalanda, jak jinak.

Rozloučí se Klopp anglickým titulem?

Ten příběh zná každý. Německý sympaťák Jürgen Klopp už v průběhu sezony oznámil, že po jejím skončení lavičku Liverpoolu opustí. Stane se tak po dlouhých devíti letech, během kterých dostal The Reds z marastu zpátky mezi anglickou smetánku.

S Liverpoolem dokázal vyhrál Ligu mistrů v sezoně 2018–19 a o rok později také vrátil The Reds na anglický trůn. Stalo se tak po dlouhých 30 letech. Právě jeho konec může být tím, co převáží misky vah na stranu Liverpoolu. Kdo by si nepřál skončit na vrcholu.

Drama, které chcete zažít na vlastní oči!

Do konce sezony mohou pochopitelně promluvit i zranění. Z Arsenalu na reprezentačních srazech chyběli kvůli drobným šrámům Martinelli, Gabriel nebo Saka, Manchesteru City zase pro zranění vypadli Walker, Stones a další. Liverpool pak pravděpodobně přišel o Robertsona a už tak se celou sezonu potýká s absencemi.

Letošní závěr Premier League nabízí obrovské drama, takže mohou rozhodovat i tyto nejmenší detaily. Buďte s námi u toho a zažijte nejlepší ligu světa naživo! Stačí si jen vybrat z naší bohaté nabídky: