Lipsko – Bayern: Záruka gólových hodů kousek za hranicemi

3 minuty čtení

Hned první jarní kolo Bundesligy nabídne velký šlágr. Býci z Lipska v domácí Red Bull Areně přivítají hegemona německého fotbalu Bayern Mnichov i s hvězdným Sadio Maném. Kanonýři na obou stranách jsou zárukou gólových hodů.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku a Instagramu.

Nejprve defenzivní klenot Dayot Upamecano, pak kapitán Marcel Sabitzer. Fanoušci Lipska asi nebudou mít Bayern úplně v lásce, protože jim právě bavorský klub přetáhl své miláčky. Oba se navíc v Bayernu opět sešli s koučem Julianem Nagelsmannem, který dorazil do německého velkoklubu také z Lipska.

Joško Gvardiol: Naposledy proti hvězdám Bayernu?

Přesto ale v kádru Býků stále najdeme spoustu talentovaných borců, o které má zájem nejeden velkoklub. Christopher Nkunku prožívá průlomové sezony, letos do svého zranění stihl nastřádat v Bundeslize 12 branek v 15 zápasech. Další góly od nové sezony bude dávat pravděpodobně za Chelsea na Stamford Bridge. Na světovém šampionátu zase exceloval chorvatský dvacetiletý mladík Joško Gvardiol, o kterého se ucházejí Real nebo Manchester City. Ale parádní ofenzivní akce můžeme vidět i v podání Daniho Olma nebo Dominika Szoboszlaie.

No a kádr Bayernu Mnichov? Ten je hvězdami doslova napěchovaný. Nade všemi ční posila z Liverpoolu z loňského léta, kdy dorazil do Allianz Areny Sadio Mané. Supertalentem, který už ukázal své kvality i na světovém fóru v Kataru, je pak stále teprve devatenáctiletý Jamal Musiala. A když to nebude stačit, mohou zaúřadovat také Serge Gnabry, Thomas Müller, Kingsley Coman nebo žolík Eric Maxim Choupo-Moting.

Záruka gólových hodů

Zápasy Lipska s Bayernem Mnichov jsou vždycky plné emocí. Ať se hraje v Red Bull Areně nebo v Allianz Areně, Bavorové válcují konkurenci. Lipsko se naposledy radovalo z vítězství ve vzájemném utkání v březnu 2018. Tehdy doma Býci vyhráli 2:1 po gólech Nabyho Keity (dnes Liverpool) a Timo Wernera, který se přes nepovedené angažmá v Chelsea mezi tím do Lipska zase vrátil. Od té doby se oba týmy utkaly ještě desetkrát, ale Red Bull dosáhl maximálně na remízu.

Hlavně jsou ale poslední zápasy zárukou parádního ofenzivního fotbalu. Ve třech duelech padlo dohromady 18 branek, tedy v průměru šest gólů na zápas!

  • 30. července 2022 – finále Superpoháru: RB Lipsko – Bayern 3:5
    • Halstenberg, Nkunku, Olmo – Musiala, Mané, Pavard, Gnabry, Sané.
  • 5. února 2022 – Bundesliga, 21. kolo: Bayern – RB Lipsko 3:2
    • Müller, Lewandowski, vlastní (Gvardiol) – Silva, Nkunku
  • 11. září 2021 – Bundesliga, 4. kolo: RB Lipsko – Bayern 1:4
    • Laimer – Lewandowski, Musiala, Sané, Choupo-Moting

Nejdříve největší stadion, pak mistrovství světa

Red Bull Arena v Lipsku nabízí zpravidla vynikající atmosféru, bitva proti Bayernu určitě nebude výjimkou. Stadion zaručuje maximálně komfort, však byl také otevřen v současné podobě teprve v roce 2004, Býci na něm začali hrát o šest let později. Zajímavostí je, že až do přestavby byl s kapacitou pro 100 tisíc sedících diváků největším stadionem v Německu. Během socialismu na něm konaly i spartakiády. V letech 2000 až 2004 probíhala zmíněná přestavba a o dva roky později se na stadionu odehrály i čtyři zápasy mistrovství světa.

Že byste chtěli být u tohoto velkého německého šlágru? Nyní máte vynikající možnost. Lipsko je necelé tři hoďky cesty od Prahy a něco málo přes hodinu z hraničního přechodu. Zápas bude určitě vyprodaný, my ale ještě máme pár posledních vstupenek za LAST minute cenu. Nenechte si to ujít!