Léto plné sportovních událostí: F1, Arsenal, Wimbledon i Messi v New Yorku

2 minuty čtení
autor: Jakub Vaverka

Sezona 2022/2023 je zejména ve fotbale a hokeji již minulostí, ale sportovní život jde dál a během léta je v kalendáři několik akcí, které nabízejí zážitky na celý život.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

Anglický vicemistr na dosah

Anglická Premier League začne až v polovině srpna, ale už za pár týdnů můžete vidět aktuální vicemistry nejlepší fotbalové ligy nedaleko našich hranic. V rámci přípravy na novou sezonu se londýnský Arsenal vydá do Německa, kde se utká s domácím 1. FC  Norimberk. Nebude chybět španělský trenér Mikel Arteta a několik hvězd Gunners. V tomto případě je zajímavá nejen geografická dostupnost, ale také cenová nabídka.

zdroj: goal.com

Královna motorsportu v Evropě

Léto ve Formuli 1 bude patřit Evropě. Již 2. července je na programu Velká cena Rakouska, která je pro slovenské a české fanoušky jednou z nejdostupnějších ve všech ohledech. Jen o týden později se uskuteční VC Velké Británie na ikonickém okruhu Silverstone a červenec vyvrcholí 23. července Velkou cenou Maďarska na Hungaroringu a o týden později závodem v Belgii na ikonickém okruhu Spa. Zejména Maďarsko a Rakousko jsou pro místní fanoušky F1 v kalendáři napsány velkými červenými písmeny.

Lionel Messi v New Yorku

Vidět nejlepšího fotbalistu historie v americké Major League Soccer? Díky přestupu Lionela Messiho do floridského Interu Miami je tato alternativa reálná. Na konci srpna by měl mistr světa z roku 2022 s Argentinou hrát ve městě, které nikdy nespí, v New Yorku. Spojení poznávací letní dovolené ve Spojených státech s Messiho zápasem nezní vůbec marně, to musíme všichni uznat.

Tenisový svátek ve Wimbledonu

3. července 2023 začíná v Londýně tenisový svátek. Wimbledon je nejen jedním ze čtyř grandslamů, ale také pravděpodobně nejslavnějším turnajem na světě. Tradiční britské prostředí, nejlepší světoví hráči a atmosféra All England Clubu, která nejde popsat – musí se zažít. Navíc, protože mluvíme o Londýně, není důvod nespojit návštěvu tohoto turnaje s návštěvou tamních památek.