Konec Ranieriho pohádky. Přepsal historii, odmítl pytel peněz a v Cagliari se stal nesmrtelným

4 minuty čtení

Claudio Ranieri se do historie fotbalu zapsal nesmazatelným písmem. S Leicestrem vyhrál v sezoně 2015/16 Premier League, tenhle pohádkový příběh zná každý. Husarský kousek se mu ale povedl i v domovském Cagliari, kde za kariérou napsal tečku.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Miliony z Arábie nechal ležet, zvolil srdce

Bylo to v roce 2022. Pamatujete? Hvězdy se valily na Arabský poloostrov, ideály nebo politické přesvědčení šly mnohdy stranou. Takový pytel peněz odmítnout by bylo hřích. Takovou nabídku dostal i trenér Claudio Ranieri.

V podobný čas mu ale zavolal taky prezident fotbalového Cagliari. Klubu z města, kde Ranieri vyrůstal a kde začínal svou trenérskou kariéru. Srdce předčilo peníze, Ranieri Araby s díky odmítnul a za symbolickou gáži šel pomoct svému klubu.

Klubu, který se nacházel ve druhé lize a toužil po návratu mezi elitu. Ranieri tým přebral v lednu 2023 a na jaře slavil postup. Ale jaký! Cagliari postoupilo golem z 94. minuty postoupilo do Serie A, Ranieri se pak přímo na trávníku rozplakal.

A nedávno opět. To když se mu po extrémně těžké sezoně podařilo porazit Sassuolo a tým na poslední chvíli udržel mezi italskou smetánkou.

Pohádka Leicesteru

Asi to zná každý. Ale připomenout to musíme. Sportovní historie moc lepších příběhu nenabídla, skutečně. Prožijte klíčové okamžiky vítězné sezony!

Claudio Ranieri oficiálně ukončil kariéru v klubovém fotbale. Skvělou kariéru trenéra, který neměl štěstí na tituly, ale fotbal mu učinil zadostiučinění v podobě zisku zázračného titulu Leicesteru City a jeho jméno zůstane navždy nesmrtelné v ulicích Leicesteru i Cagliari.

Grazie, Claudio!