Konec letenského snu: Potlesk vestoje i zklamání z nevyužité šance

3 minuty čtení

Podeváté v řadě vyprodaná Letná viděla dechberoucí zápas o Ligu mistrů. Odvetná bitva s Kodaní nám opět ukázala, proč milujeme fotbal. Festival pozitivních i negativních emocí, horská dráha a nakonec penaltová loterie. Až penalty rozhodly o tom, že čekání mistrů z Letné na hymnu Champions League bude ještě minimálně další rok pokračovat.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

Emoce. Smutek. Zklamání. Ale především nesmírná hrdost. Tak po odvetě s Kodaní vnímají třetí kvalifikační předkolo fanoušci letenského klubu. Herně ji trenér Brian Priske nepochybně zvednul, ale za poslední roky jí chybí zkušenosti a vyhranost v pohárech. Právě to možná rozhodlo. Když hned dvakrát vedete v prodloužení dvojzápasu, postup už by vám neměl uniknout.

Sparťané nechali na Letné celé své srdce. Nejen ti na hřišti, ale také 12. hráč v ochozech. Lidi se prostě bavili! Společně s více než 18 tisíci bojovali až do poslední minuty. Ani to ale nestačilo. Nakonec Letnou zavalilo zklamání.

Zklamání nikoliv z výkonu svého týmu, jak tomu bylo u Sparty v posledních letech na evropské scéně tak trochu zvykem. Ale zklamání z nevyužité šance, která byla tak blízko. A zase dlouho se nemusí opakovat. Ke sportu prohry patří, ale tuhle budou sparťané kousat hodně dlouho.

Sparta mává Lize mistrů se vztyčenou hlavou

Jinak převládají spíše pozitiva. Brian Priske je snad po Vítězslavu Lavičkovi prvním z trenérů, který Spartu naučil hrát fotbal, na který se dá dívat. Bez ohledu na výsledek momentálně Sparta sílu má a pro český fotbal je to jenom dobře. Snad se stejně poštěstí i Plzni a Slavii a koeficient zase trochu poskočí nahoru.

Spousta lidi tvrdila, že Letenští dostanou příděl už v Kodani, nebo že odveta na Letné bude pouhou formalitou. To všechno postavili mistři z Letné na hlavu. Nakonec to byla slavná Kodaň, tým s mnohanásobným rozpočtem, který si kupuje hráče z TOP5 lig včetně Premier League, kdo tahal čas, aby se dostal alespoň do penalt. Sparta se nemá za co stydět. Ale velké chyby z prodloužení se v tak vyrovnané bitvě zkrátka neodpouštějí.

Takovou atmosféru, která byla v úterý v Epet Aréně, prostě chcete zažít. Několik let nic podobného na Letné k vidění nebylo. Liga mistrů je pryč, letos do České republiky nezavítá, ale Sparta jí mává se vztyčenou hlavou.

Fantastická atmosféra ve videích

Na zápase s námi a svými kamarády byl také fotbalový youtuber a FIFA hráč Caabik. Podívejte se, jaký výsledek tipoval, a jak utkání vypadalo jeho OČIMA.

A takto jsme zápas včetně odvolaného gólu Ladislava Krejčího nebo parády z přímého kopu od albánského Kevina De Bruyneho 🙂 alias Qazima Laciho viděli MY.

Z naší nabídky doporučujeme

Chcete být u dalších zážitků, na které nezapomenete? Z naší nabídky doporučujeme zájezd na Lionela Messiho do New Yorku, autobusový zájezd na zápas anglické reprezentace kousek za hranicemi, nebo kompletní nabídku na novou sezonu Premier League! Zažijte nejlepší ligu světa na vlastní kůži.