Kde se vzal fenomén Vlahovič!? Pálí ostrými a budí naděje na titul

3 minuty čtení
píše David Zlomek

Jedno jméno rezonovalo médii v lednovém přestupovém období víc než kterékoliv jiné. Dušan Vlahovič toužil po odchodu z Fiorentiny. Arsenal odmítal, ani do Spurs se mu nechtělo. Nakonec dopadl vytoužený přestup do Juventusu, který se uskutečnil v den jeho dvaadvacátých narozenin.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

Juventus se plácl přes kapsu a za srbského snajpra vysázel přes 80 milionů euro. Stal se tak čtvrtou nejdražší posilou turínského giganta. Zatím to však vypadá, že se Nedvěd a spol. trefili do černého a utracené částky nemusí litovat. Vlahovič se v novém dresu prosadil hned po třinácti minutách, kdy první brankou nasměroval Juventus k výhře nad Veronou. Oslavil ho stylově – sklouzl se po kolenou až k autové čáře a jako by fanouškům naznačil: „Tady mě máte!“.

SPECIALISTA NA GÓLY V DEBUTECH

Pak se prosadil hned v první minutě osmifinále Ligy mistrů na hřišti Villarealu. Šlo o nejrychlejší gól jakéhokoli debutujícího hráče v nejprestižnější klubové soutěži. O další čtyři dny později dvěma góly pomohl svalit nepříjemné Empoli. V Turíně si tak musí mnout ruce, tohle se rozhodně povedlo.

I v tak mladém věku má Vlahovič na celou hru obrovský vliv. Ze zpackané sezony tak stále může být úspěšná. Juventus totiž pořád hraje o Ligu mistrů i domácí pohár, šance žije také v domácí soutěži. Ukazuje se, že právě Vlahovič by mohl být esem v rukávu. Situace na čele italské ligy je totiž nesmírně zamotaná a vypadá to, jako by titul snad ani nikdo nechtěl. Všichni favorité ztrácejí víc, než by bylo zdrávo.

Srbský reprezentant má však rozhodování zápasů v krvi, díky čemuž Juventus živí naděje na zisk jednoho z nejpřekvapivějších titulů poslední doby.

Juventus stadión

VĚDĚLI JSTE, ŽE…

  • První fotbalové krůčky dělal v klubu Altina Zemun. Prakticky každý talentovaný Srb ale opouští svou domovinu z Partizanu nebo Czervene Zvezdy Bělehrad. V případě Vlahoviče byl jeho „mateřským“ klubem Partizan, tedy manšaft, který v tomto ročníku vyřadil z Evropské konferenční ligy Spartu Praha.
  • Do Itálie, která je dnes jeho druhým domovem, ale odcházel velmi mladý, už v mládežnickém věku. To zamířil do Primavery (juniorky) Fiorentiny v létě 2018 jako hráč, který dal v srbské lize za Partizan jeden jediný gól. Úsměvný fakt, když si uvědomíme, jak mu to dneska pálí ostrými.
  • Za sezonu 2020–21 byl vyhlášen nejlepším mladým hráčem Serie A. O půl roku později už zamířil do slavného Juventusu.

Chcete být u Vlahovičova gólostroje v barvách Juventusu na vlastní oči? Pojeďte s námi na domácí zápas Staré dámy. Vyberte si z této nabídky a udělejte si nezávaznou rezervaci. Naši prodejci vás poté obratem osloví a doladí s vámi veškeré požadavky a zodpoví otázky. Tato služba je od nás nezávazná a zcela zdarma.