Je tady házenkářské Euro! Co nás čeká za humny v Mnichově?

2 minuty čtení

Mistrovství Evropy v házené je zase tady! Poslední šampionát, který se uskutečnil před dvěma roky na Slovensku a v Maďarsku, pro nás skončil už ve skupině, ale s hlavou nahoře. Jak to bude letos přes kopec v německém Mnichově?

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Houževnatý tým čekali ve skupině mistři Evropy s vicemistry světa a hrálo se jen o dvě postupová místa. Přesto házenkáři České republiky před fantastickou atmosférou nadchli házenkářskou Evropu.

Jak to tehdy vypadalo?

Už první zápas naznačil, že se s námi musí počítat. Hned na začátek turnaje jsme trápili mistry Evropy Španěly. Nakonec jsme prohráli těsně 26:28. Ještě o čtyři roky dříve přitom naše repre pozdějším mistrům Evropy podlehla o 17 branek. O dva roky později ve Vídni o šest a v Bratislavě už se Španělé báli o výsledek.

Následoval zápas proti Bosně a Hercegovině, který jsme museli zvládnout, abychom šli do posledního utkání ve skupině s nadějí na postup. A po dalším skvělém výkonu z toho bylo přesvědčivé vítězství 27:19.

A pak následovalo Švédsko, vicemistři světa... Ani těch se ale Češi nezalekli, bojovali o potřebnou výhru doslova do poslední vteřiny. Nakonec z toho byla „jen“ remíza 27:27. Vůbec poprvé v historii vzájemných utkání jsme se Švédy neprohráli. Měli z nás strach, z týmu čišela skvělá parta a chybělo opravdu málo.

Slova uznání a příslib do budoucna

Jen slova uznání sklízeli házenkáři České republiky za své vystoupení ve velmi těžké skupině mistrovství Evropy v Bratislavě, kam jsme je vyrazili podpořit s našimi klienty. Národní tým bojoval v konkurenci mistrů Evropy i vicemistrů světa do poslední vteřiny o postup. Přestože to nakonec nevyšlo, hrdí čeští fanoušci odměnili svůj tým potleskem vestoje.

Po šampionátu, na kterém jsme fandili do posledního dechu, jsme vyzpovídali pivota Leoše Petrovského. Rozhovor si můžete připomenout ZDE.

Největší Euro v historii už přepisuje rekordy

Nyní nás teda čeká mistrovství Evropy v kolébce tohoto sportu. Proto je šampionát označován za největší Euro v historii a my budeme u toho! Naše skupina se navíc hraje v nedalekém Mnichově. Česká reprezentace se tak za přispění zaplněných tribun může těšit po Slovensku na další takřka „domácí“ šampionát.

Mistrovství už má po zahajovacím zápase i první rekord. 🤾🏻‍♂️ 53 586 diváků 🏟️ To je nový rekord v návštěvnosti světové házené díky hřišti postavenému na stadionu fotbalového Düsseldorfu. 🔥 Čechy v Mnichově postupně čeká Dánsko, Portugalsko a Řecko. My budeme u toho!

Lákají vás i jiné sporty než fotbal? My vás dostaneme, kam si budete přát.