Jak probíhá typický zájezd?

2 minuty čtení

Pokud jste si někdy kladli otázku, jak probíhá náš typický zájezd, na následujících řádcích vám to objasníme. Jelikož se ve světě cestování na sportovní akce pohybujeme od roku 2008, v konkrétních destinacích jsme jako doma a snažíme se, abyste se tam tak cítili i vy.

Další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a Tik-Toku.

Garance spolehlivého delegáta

Samotný zájezd oficiálně začíná přibližně dvě hodiny před odletem, kdy se na letišti setkává skupina cestujících s delegátem. Ten má vše pod palcem po organizační stránce a je ve spojení také s ostatními kolegy, kteří jsou připraveni reagovat na vzniklé události. Každý účastník obdrží letenku, doklad o cestovním pojištění a podle plánu se přesouváme k odletu, spolu nebo individuálně. Dohodnuto je setkání v příletové hale ihned po příletu. Vždy je zajištěna společná přeprava na hotel mikrobusy, taxíky nebo metrem.

Poloha je klíčová

Pokud není dohodnuto jinak, celá výprava bývá v osvědčených 3* hotelích s polohou v centru města. Při výběru hotelů zohledňujeme také dostupnost z letiště a polohu vůči stadionu. Vždy spolupracujeme pouze se spolehlivými a ověřenými partnery. K dispozici je několik typů pokojů.

Do dějiště zápasu cestujeme obvykle den dopředu. Po check-inu na hotelu a krátkém odpočinku se celá skupina dohodne na dalším programu. Snažíme se vyhovět většině a zároveň zohlednit zájmy jednotlivců. Kdo se neúčastní společného programu, může počítat s pomocí delegáta ve formě konzultace, zabezpečení map, vstupů, získání informací a podobně.

S jídlem roste chuť, ta sportovní

Nejčastějším bodem programu po příjezdu bývá dobré jídlo a prohlídka stadionu. Rádi vám poradíme, kde ochutnat tradiční domácí speciality nebo jinou restauraci podle chuti a také umíme doporučit osvědčená turistická místa, která byste rozhodně neměli minout.

Prohlídku stadionu organizuje delegát mimo hrací den. V den zápasu bývají některé prostory pro veřejnost uzavřeny (šatna, vstup na hřiště, střídačky). Skupinu dovede ke stadionu, zajistí vstupenky a doprovází během prohlídky. Prohlídka stadionu není zahrnuta v ceně zájezdu. Ne každý totiž má o tuto atrakci zájem. Každé město je jedinečné a nabízí unikátní lokace.

  • v Liverpoolu jdeme na koncert do klubu Beatles,
  • v Madridu navštívíme býčí zápasy,
  • v Londýně si prohlédneme pobřeží řeky Temže,
  • v Mnichově si vychutnáme tradiční pivo a
  • v Barceloně obdivujeme Gaudího umělecká díla.

Pravidlem však je, že v každém městě delegát rozdá základní pokyny, co je možné vidět v daném městě. Budete mít dostatek času, abyste si prohlédli to, co bude zajímat vás.

Nasávání atmosféry a cesta zpět

Před zápasem se celá skupina setká na recepci hotelu tak, abychom byli u stadionu nejpozději dvě hodiny před zápasem. Z hotelu odjíždí každý se svou vstupenkou a před příchodem na stadion si určíme místo a čas pozápasového setkání. Pak přichází to nejhlavnější – sportovní zážitek na vlastní oči ve fantastické atmosféře.

Před zápasem má každý dostatek času udělat si fotky na tribunách a dokoupit poslední suvenýry. Pozápasový přesun zpět na hotel je doprovázen hodnocením zážitku a pokud to dopadne pro domácí dobře, tak i zpěvem fanoušků. Den odjezdu je opět v režii delegáta, který dohlíží na bezproblémové odhlášení z hotelu, společný odjezd z recepce v dohodnutou dobu, přesun na letiště a samotný odlet. Po návratu se s vámi rozloučíme, poděkujeme vám za účast na našem zájezdu a budeme věřit, že se s vámi ještě někdy uvidíme.

👉 Jak objednat zájezd si můžete přečíst v tomto článku.

15 let zážitků, které společně prožíváme dodnes.

Cestujte za sportem s FotbalTour.