Jacksonville Jaguars jsou v Evropě jako doma. Žádný jiný tým NFL tu nehrál víckrát

3 minuty čtení
Autor: Jakub Vaverka

Letos bude americká NFL opět hrát své mezinárodní zápasy v Evropě. A již tradičně se výletu na starý kontinent účastní i floridský tým Jacksonville Jaguars.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

Tým Jacksonville Jaguars bude letos hrát před více než 90 000 diváky v londýnském Wembley i na novém stadionu Tottenhamu v rámci zápasů NFL, které tato liga přenáší i za oceán. Soupeři floridského klubu budou Atlanta Falcons a Buffalo Bills. Tedy dva velmi oblíbené týmy.

Zajímavé je, že žádný jiný klub NFL nebyl v Evropě tolikrát jako Jacksonville, který existuje od roku 1993. Letos to bude již desátý a jedenáctý zápas Jaguars v Evropě, přičemž naposledy se v Londýně představili v minulé sezóně, kdy podlehli Denveru Broncos.

zdroj: bigcatcountry.com

👉 Oba zápasy Jacksonvillu můžete sledovat na vlastní během našeho zájezdu do Londýna. Podívejte se!

Všechny týmy, které dostanou příležitost odehrát zápasy za oceánem, ji velmi ocení. Jde o prohloubení vztahu mezi evropskými fanoušky i fajn událost pro hráče. Jaguars nepatří mezi favority NFL, ale podstatné je, že umí předvést show. Pro evropské fanoušky jsou prakticky domácím týmem, vždyť jedenáct vystoupení v Londýně bude prvenství, které už v NFL pravděpodobně nikdo nepřekoná.

Věděli jste, že:

  • první zápas NFL, který Londýn zažil, bylo utkání mezi New York Giants a Miami Dolphins v roce 2007
  • Jacksonville zažil svou premiéru na starém kontinentu v roce 2013, kdy vyzval Pittsburgh Steelers
  • v tomto kalendářním roce se NFL pětkrát představí mimo Severní Ameriku (třikrát v Anglii a dvakrát v Německu)

V roce 2014 se Jaguars utkali s Dallas Cowboys. V Londýně se utkali také s organizacemi Buffalo Bills, Indianapolis Colts, Baltimore Ravens, Philadelphia Eagles, Houston Texans, Miami Dolphins a výše zmíněným Denverem Broncos.

Pokud to půjde tímhle tempem, tak si Jacksonville na evropské půdě postupně zahraje proti každému soupeři NFL. Nebudeme si nic nalhávat, Jaguars tuto formu popularity rádi uvítají, protože patří k mladším týmům, které se prosazují mezi tradičními značkami, jako jsou Giants, Patriots, Bears a Packers.

Z hlediska globálního marketingu mají mezinárodní zápasy pro NFL i samotnou ligu obrovský význam. Zejména z hlediska budování fanouškovských základen mimo Spojené státy.

JEĎTE S NÁMI! PODÍVEJTE SE NA NABÍDKU ZÁJEZDŮ NFL