Insigne jde do Toronta. Kteří další hráči budou po sezoně volní?

4 minuty čtení

Přestupové okno je od 1. ledna otevřeno dokořán a týmy mohou oficiálně registrovat své posily pro jarní část ligových soutěží. V poslední době ale i vinou pandemie Covidu-19 týmy nemají tolik peněz na vykupování drahých hráčů z lukrativních smluv, a proto přibývá příchodů zdarma po skončení smlouvy. Hráči mohou jednat a podepisovat smlouvy v nových klubech půl roku dopředu. Kdo je tedy nyní volný k podpisům?

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

Předně je třeba říct, že „příchod zdarma“ není úplně přesný termín. Co týmy nezaplatí klubu, odkud hráče vykupují, to často dají samotnému hráči či agentovi v přestupových bonusech, nebo se tím navýší hráčova měsíční mzda. Ale mateřský klub už zkrátka za svého hráče žádné peníze neutrží.

Prvním velkým jménem, které bylo v osudí „free agent“ a už zná svého nového zaměstnavatele, byl italský mistr Evropy Lorenzo Insigne. Kapitán Neapole ale dává evropskému fotbalu sbohem, dobře informovaný novinář Fabrizio Romano už oznámil, že se Insigne v červnu 2022 připojí k týmu zámořské MLS Toronto FC.

KDO POMŮŽE NEWCASTELU?

Hráčů, kteří jsou k mání, je ale mnohem více. O spoustu z nich se jistě bude ucházet anglický Newcastle, jehož noví bohatí šejkové by asi neradi začínali novou éru klubu ve druhé lize… A zatím mají Straky do Championship skutečně nakročeno. Pomoci jim údajně mohl třeba Alexandre Lacazette, který byl jednu chvíli nadbytečný v Arsenalu, ale poslední zápasy pomohl mladému týmu k výraznému progresu a Kanonýři uvažují nad prodloužením spolupráce.

Do Newcastelu by tak mohl zamířit jeho spoluhráč Aubameyang, který naopak padl v Arsenalu kvůli disciplinárním prohřeškům v nemilost. Tomu ale smlouva nekončí, takže by za něho severolondýnský klub ještě utržil přestupovou sumu. Dalším útočníkem v Premier League, který bude k mání zdarma, je fantom rozhodujících okamžiků a posledních minut Divock Origi z Liverpoolu.

RŰDIGER SE ZDÁ REALU PŘÍLIŠ DRAHÝ, MBAPPÉ UŽ NIKOLIV

Téměř za hotovou věc už se považoval Rüdigerův odchod z Chelsea po sezoně do Realu Madrid, kde by doplnil stopery Militaa s Alabou. Real ale tuto informaci prozatím dementoval a údajně německému stoperovi odmítá dát jím požadovaný plat hráči, který by ani neměl jisté místo v základní sestavě. Zároveň ale určitě neutichne jeho zájem o Kyliana Mbappého.

Na zázračné dítě francouzského fotbalu stále tlačí Paris St. Germain, aby s nimi prodloužil smlouvu, ale zdá se, že Mbappé odolá a zamíří do svého vysněného klubu. Dohodu s Bílým baletem by měl oznámit údajně po osmifinále Ligy mistrů, ve kterém se právě oba tyto celky utkají.

Kromě Mbappého ještě v PSG končí smlouva třeba nestárnoucímu šikulovi Angélu Di Máriovi. V Itálii může být velký zájem o Dybalu z Juventusu nebo Kessieho z AC Milán. Každoročně propíraným jménem je také Paul Pogba. V Manchesteru United opakovaně zažívá krátké období, kdy září a táhne svůj tým, ale zároveň je i často zraněný, má disciplinární prohřešky, chce odcházet a jeho výkony jdou vždycky postupně dolů. Otázkou je, co přineseme letošní léto.

DEMBELE JE V BARCE NA OBTÍŽ, SUARÉZ S MODRIČEM V MADRIDU VÁLÍ

V manchesterských klubech končí smlouvy také dvěma středopolařům s rozdílným příběhem – zkušený Brazilec Fernandinho v City dohrává kariéru, otázkou je, jestli ji už po sezoně neukončí úplně. To Lingard v United možná opráší úspěšné spojení s West Hamem, kde na jaře 2021 hostoval.

Ve Španělsku nemají zatím podepsáno Luis Suaréz v Atléticu, neustále zraněný Ousmane Dembele v Barceloně, kterého se asi Katalánci rádi zbaví, nebo Luka Modrič v Realu. Ten je naopak pro lídra La Ligy stále nepostradatelným hráčem a jeho prodloužení se zdá být samozřejmostí. Opačná situace může nastat u Garetha Balea s Iscem, se kterými madridský boss Carlo Ancelotti v plánech evidentně příliš nepočítá.

Dalšími hráči, kterým v létě po skončení sezony vyprší aktuální smlouvy, jsou Juan Mata (Manchester United), Juan Cuardado (Juventus), Sergi Roberto (Barcelona), Cesar Azpilicueta (Chelsea), Ivan Perišič (Inter), Axel Witsel (Dortmund) nebo Dries Mertens (Neapol).

Po kom byste sáhli vy a přivedli je do svých oblíbených klubů?

Z NAŠÍ AKTUÁLNÍ NABÍDKY DOPORUČUJEME