Hvězdy Premier League se představí kousek za hranicemi

3 minuty čtení

Toužíte vidět nejlepší fotbalisty světa, ale bojíte se létání, nebo máte hluboko do kapsy? V naší nabídce si vybere každý. Marcuse Rashforda, Bukaya Saku nebo dnes už fenomenálního Jacka Grealishe můžete vidět kousek za hranicemi – jedeme autobusem do Vratislavi!

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

Kvalifikační zápas o EURO 2024 mezi Anglií a Ukrajinou nabízí celou řadu zajímavých příběhů. Harryho Kanea už po přestupu do Bayernu neuvidíte na jednom hřišti s Ricem nebo Rashfordem jindy, než během mezistátních zápasů. A třeba v ukrajinské reprezentaci se potkávají jako spoluhráči Oleksandr Zinčenko a Mykhailo Mudryk. Ještě v lednu letošního roku se zdálo být „HERE WE GO“, že budou spoluhráči i v Arsenalu. Nakonec jsou z nich ale londýnští rivalové. Mudryk přehodnotil své plány a skončil v Chelsea.

První vzájemný zápas ve skupině vyhrál Albion nad Ukrajinou 2:0, o góly se postarali ofenzivní lídři Harry Kane a Bukayo Saka. Na jaké hvězdy se tedy můžeme těšit?

HARRY KANE

Možná jsme to nikdo nečekali, ale je to pravda. Harryho Kanea už minimálně na nějaký čas mezi smetánkou v Premier League neuvidíme. Po přestupu do Bayernu Mnichov, na který vás pochopitelně také rádi vypravíme, už se na jednom trávníku s Rashfordem, Sakou nebo Reecem Jamesem potká pouze během reprezentačních srazů. Držitel mnoha rekordů a žijící legenda Tottenhamu Hotspur je světovou star, kterou chcete zažít na vlastní oči.

JACK GREALISH

Kontroverzní postava nejen anglického, ale světového fotbalu. Jedni ho milují, druzí odsuzují. Kdo by neznal Grealishe a jeho legendární oslavy. Anglický fotbal měl vždycky svého „spratka“, Grealish je do jisté míry novodobým Georgem Bestem nebo Paulem Gascoignem. Hráč, který rozděluje společnost, ale především je vynikajícím fotbalistou. Měl výrazný podíl na počínání Manchesteru City v minulé sezoně, kdy byl jedním z pilířů Citizens – vítězů Premier League i Ligy mistrů. Takového hráče přece chcete vidět na vlastní oči.

BUKAYO SAKA

Největší hvězda Arsenalu, jednoho z kandidátů na titul v Premier League. Sakovi je teprve 21 let, přesto už je jednou z hlavních tváří Albionu. Za Arsenal hraje pravidelně od 18 let, v minulé sezoně posbíral v lize 14 branek a 11 asistencí ve 38 zápasech, byl tak druhým nejproduktivnějším křídelníkem soutěže hned za Salahem (19+12).

To všechno v době, kdy už za sebou má několik vrcholných šampionátů, a přesto je na startu své kariéry. Za reprezentaci si letos v červnu dokonce připsal premiérový hattrick při destrukci Severní Makedonie 7:0. Vidět vytříbenou levačku Bukaya Saky rozhodně stojí za to!

OLEKSANDR ZINČENKO

Proti svým! Oleksandr Zinčenko je podle mnohých odborníků nejlepším levým obráncem Premier League současnosti. Nyní se postaví proti svým spoluhráčům z Arsenalu i protihráčům z jiných anglických velkoklubů. V Arsenalu začíná teprve druhou sezonu, přesto působí, jakoby už hrál na Emirates Stadium roky.

Své současné spoluhráče nakazil vítěznou mentalitou ze City a celý Arsenal šel okamžitě nahoru. Vůdcovství Zinčenko pevně drží i v kádru ukrajinské reprezentace. Lídr na hřišti i mimo něj, který proslul svou rolí invertovaného obránce – jeho výchozí pozicí je levá obrana, ale když má jeho tým míč, tak se díky svým technickým schopnostem přesouvá do středu pole a pomáhá s distribucí přihrávek.

MYKHAILO MUDRYK

Šachtar Doněck si jej nacenil do astronomických výšin. Mudryk v ukrajinské lize exceloval od svých 19–20 let a Šachtar jasně deklaroval, že když United zaplatili za Antonyho 95 milionů euro, tak oni budou chtít za Mudryka podobnou částku. Kroužil kolem něho Arsenal, Mudryk měl být vytouženým dílkem do skládačky Mikela Artety.

Nakonec ale skončil k údivu všech na opačném konci Londýna a hájí barvy Chelsea. Klub ze Stamford Bridge se na rozdíl od Kanonýrů nezdráhal vysázet na stůl astronomickou částku. Nakonec stál 70 milionů euro plus bonusy. Jeho hru zdobí záblesky geniality, vyčnívá dechberoucí rychlostí. Může být velkým hráčem, ale v Chelsea se zatím naplno neprosadil. Více se mu daří právě v ukrajinské reprezentaci. Přesvědčte se o tom na vlastní oči.

Vyrazte s námi za zážitkem za super cenu!

  • Autobusový zájezd Ukrajina – Anglie (nabídka)
  • Samostatné vstupenky Ukrajina – Anglie (nabídka)
  • Letecké zájezdy na Premier League (nabídka)