Hvězdy, co by kamenem dohodil. Vyrazte na šlágr Německo – Anglie

3 minuty čtení

Elitní fotbalové soutěže po Evropě končí, ale to neznamená, že už si v letních měsících nemůžeme užít TOP světový fotbal. Hned na začátku června nás čeká bonbónek v nedalekém Mnichově. Na stadionu Bayernu se v Lize národů utkají dva odvěcí rivalové – hvězdami napěchované reprezentace Německa a Anglie.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

NEJVĚTŠÍ HVĚZDY OBOU TÝMŮ

  • KAI HAVERTZ (ÚTOČNÍK, 22 LET, CHELSEA LONDÝN)
    • Německý národní tým funguje jako dobře promazaný stroj. Jen těžko hledat největší hvězdu, protože vynikajících fotbalistů mají naši západní sousedé nespočet. Ať už se podíváme do brány (Neuer, Ter Stegen), obrany (Rudiger), zálohy (Muller, Kimmich, Gundogan) nebo do útoku (Havertz, Sané), všude narazíme na hvězdy světového formátu.
    • Obrovský potenciál ale leží právě na bedrech šikovného leváka z londýnské Chelsea. Havertz platil v dresu Leverkusenu za kometu Bundesligy, první sezona v Chelsea mu tolik nevyšla, ale letos už začal naplňovat svůj potenciál a splácet cenovku. Dává důležité góly, dokáže se prosadit hlavou i vytříbenou levačkou. Skóroval letos ve vyřazovací části Ligy mistrů proti Realu Madrid nebo ve finále Mistrovství světa klubů, kde v prodloužení rozhodl o vítězství Blues nad Palmeiras. Nechal si nějaký gól i na Ligu národů proti Anglii?
  • HARRY KANE (ÚTOČNÍK, 28 LET, TOTTENHAM HOTSPUR)
    • Po vlažném začátku letošní sezony, možná i způsobeném zklamáním z nedotaženého přestupu do Manchesteru City, se postupně opět rozjel na plné obrátky. Ve dvojici s Heung-Min Sonem byl tradičním postrachem obran v Premier League.
    • Nakonec nasázel v Premier League 17 branek a přidal devět asistencí. A na jeho střeleckou potenci bude opět spoléhat i reprezentace Albionu, kterou chce jako kapitán konečně dotáhnout na absolutní vrchol světového fotbalu.

SLAVNÉ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

  • 26. června 1996, EURO 1996: Německo – Anglie 2:1 po penaltách (Kuntz, Möller – Shearer)
    Ano, řeč je o slavném EURO 1996, kde se naše reprezentace probojovala až do londýnského finále. Nechybělo mnoho a narazili jsme v souboji o zlato na Anglii. Ta doma ve Wembley vedla gólem Shearera už od třetí minuty, záhy ale srovnal Kuntz a na penalty postoupili Němci. Tu rozhodující před domácími ochozy zahodil současný trenér Albionu Gareth Southgate. Zápasy proti německé reprezentaci jsou pro něho tedy jistě velmi prestižní.
  • 27. června 2010, MS 2010: Německo – Anglie 4:1 (Müller 2, Klose, Podolski – Upson)
    Tehdy to byla pro hrdý Albion v historické klasice s Němci další tvrdá rána do vazu. Na šampionátu v Jihoafrické republice měla údajně zlatá generace kolem Terryho, Lamparda, Gerrarda nebo Rooneyho konečně dosáhnout na svůj vrchol. Hned v osmifinále ale vystavili Anglii stopku Němci. Ti nakonec došli do semifinále, kdy jejich sen o titulu zastavili pozdější mistři světa Španělé.
  • 29. června 2021, EURO 2020: Anglie – Německo 2:0 (Sterling, Kane)
    Až na posledním EURO se Albion zbavil německého komplexu a postoupil před domácími fanoušky ve Wembley do čtvrtfinále. Oba celky se spolu v rámci EURO střetly po 21 letech a historie se opakovala – Albion stejně jako v roce 2000 Němce porazil, tentokrát v poměru 2:0.

VYRAZTE S NÁMI AUTOBUSEM Z PRAHY

Důvodů, proč s námi vyrazit na tento zápas, je hned několik. Poznáte další blázny a třeba i fotbalové kamarády na celý život, společný autobus vyrazí z Prahy a cesta do Mnichova trvá jen pár hodin. Na vlastní oči uvidíte světové hvězdy Bundesligy a Premier League.

A ještě ušetříte spoustu peněz, na takhle levný zájezd jen tak nenarazíte. Nemusíte se vůbec o nic starat – v ceně zájezdu je doprava komfortním autobusem, vstupenka na zápas a služby našeho zkušeného delegáta a fotbalového nadšence v jednom.

  • Autobusový zájezd z Prahy (+ další nástupní místa podle zájmu) ZDE
  • Samostatné vstupenky ZDE