Hotovo! Týmy posilují už teď aneb Jaké přestupy se upekly před létem?

3 minuty čtení

Leden je dávno fuč, léto je ještě daleko. Přestupy se ale dějí i mimo vymezená období. Které dohody už se upekly, ale čeká se s nimi až na léto?

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

ERIC DIER

Harry Kane má konečně kámoše. Konečně někoho, s kým si může povídat. Tak se na hostování Erica Diera v Bayernu Mnichov dívala většina fanoušků.

Angličan se ale překvapivě okamžitě zařadil do základní sestavy a trenér Thomas Tuchel na něm staví. Dier předvádí solidní výkony, ale to, že se z hostování stane trvalý přesun, čekal málokdo.

Přesto se tak na začátku března stalo. Dier přestoupil z Tottenhamu do Bayernu poté, co splnil požadovaný počet vystoupení uvedený ve smlouvě. Nový kontrakt je stanoven do června 2025.

„V Mnichově jsem šťastný. Nyní je moje budoucnost vyřešena a já se mohu soustředit na to, abych hrál nejlépe, jak to půjde,“
řekl Dier po podpisu smlouvy.

KYLIAN MBAPPÉ

Drama, komedie, nekonečná telenovela… Fanoušci nazývali (ne)přesun Kyliana Mbappého do Realu Madrid různě. Nyní to však vypadá, že není cesty zpět. Všechna relevantní média ve Španělsku, Anglii i Francii hlásí, že přestup je hotov. 

Francouz odmítl klauzuli o prodloužení smlouvy o další rok a může z Paříže odejít v létě zdarma. I proto dostane pořádný balík peněz jen za podpis.

Vypadá to, že se Pařížané smířili se ztrátou své hvězdy. Trenér Luis Enrique ho buď nehraje, nebo brzo střídá. Situace má od idylky daleko.

„Dříve nebo později, v určitém okamžiku, si musíme zvyknout, že budeme hrát bez Kyliana Mbappého,“ řekl novinářům šéf PSG Luis Enrique.

Rodrygo, Vinicius Junior, Jude Bellingham, Kylian Mbappé. No, kdo umí, umí. 

LUCAS BERGVALL

Podepsáno, hotovo, prostě ready. Tohle je jeden z případů, kdy nemusíte číst mezi řádky sportovních bulvárních plátků po celé Evropě a konzultovat, kdo je spolehlivý zdroj a kdo pravděpodobně mluví hlouposti.

Tottenham oznámil podpis Bergvalla v den uzávěrky přestupů. Byl vyfocen s dresem a vším, co k tomu patří, a podepsal smlouvu do roku 2029. Pikantní je, že Bergvall kvůli Spurs odmítnul Barcelonu!

Osmnáctiletý hráč stráví zbytek sezony v Djurgardenu, kde si dál prodlužuje svůj působivý rejstřík, a 1. července se oficiálně připojí ke Spurs.

Už se nemůžeme dočkat, až uvidíme záložníka, jak se rozparádí v týmu Big Angeho.

ENDRICK

Taktéž hotovo, ale už pořádně dlouho. Real Madrid oficiálně oznámil podpis brazilského zázračného kluka už v prosinci 2022, ale o tom, že bude v Bílém baletu, se vědělo i před tím.

Útočník dorazí na Bernabeu, až mu v červenci bude 18 let, ačkoli nedávné zprávy z Brazílie naznačují, že Palmeiras bude usilovat o jeho udržení až do konce své prosincové sezony. Pokud klapne Mbappé, možná Florentino Peréz svolí. To jsou ale spekulace.

Endrick se v Evropě představil v posledním asociačním termínu. Proti Anglii dal ve Wembley gól, proti Španělům se prosadil na San Bernabeu. Tenhle kluk bude dobrej.

Jaro = exkluzivní souboje! Co vybíráme?