Hity z anglických tribun: Hey Jude

2 minuty čtení + 2 videa

Anglie je nejoblíbenější destinací našich klientů. Nejen pro sportovní výkony, ale také pro kulturu na tribunách.

V kolébce fotbalu zlidovělo několik ikonických hitů, poznejte příběhy těch nejznámějších v našem seriálu Hity z anglických tribun.

PŘÍBĚH HITU HEY JUDE

Rivalita mezi Liverpoolem a Manchesterem je obrovská, tak proč si modrý klub z Manchesteru bez mrknutí oka vzal hit skupin Beatles a používá ho jako svou hymnu?

Vždyť bratři Gallagherovi ze skupiny Oasis jsou velkými fanoušky klubu a jejich Wonderwall také zní stadionem, dokonce si ji hráči zpívali při titulu v sezoně 2018/2019.

Celé je to náhoda. City opravdu nebyly fotbalovou velmocí, dokud se nedostaly do rukou šejka Mansoura. V životě před ropnými penězi získaly jen dva tituly. V roce 1937 a 1968. A hádejte, kdy vydali Beatles svůj hit Hey Jude? Ano, přesně v roce, kdy fanoušci Citizens slavili druhý ligový titul.

ZA VŠÍM HLEDEJ ŽENU

Ale možná nebýt Yoko Ono, se kterou se zapletl John Lennon, žádné Hey Jude by nebylo. V květnu roku 1968 se John Lennon odstěhoval od své manželky Cynthie a syna Juliana. Paul McCartney se jednou v červenci rozhodl navštívit je, protože věděl, jak moc Julian po rozchodu rodičů trpí.

Cestou v autě si zpíval slova Hey Julian, která změnil na Hey Jules, don’t make it bad. Během nahrávání změnil název na Hey Jude.

Díky své chytlavosti si song ukradli a zpívali ho v oné mistrovské sezoně. To, že se Hey Jude dostal o pár měsíců na vrchol hitparád, je již dobře známo. Čili žádná rivalita mezi městy zde tehdy nehrála roli, fanouškům se jednoduše zalíbil nový hit, do jehož refrénu mohli krásně přidat i jméno svého klubu.

SBOROVÉ „HEY JUDE“ JE ČISTÁ EMOCE

V londýnském Hyde Parku to v létě 2010 žilo. Na Calling Festivalu se mimo jiné představili Pearl Jam, Stevie Wonder nebo Bruce Sprengsteen.

50tisícový dav si na koncertě Paula McCartneyho sborově zazpíval refrén Hey Jude. Podívejte se na následující video – v době 3:50 předal McCartney mikrofon publiku a následovala nezapomenutelná párty.

ZAUJAL VÁS ČLÁNEK? PODÍVEJTE SE TAKÉ NA DALŠÍ PŘÍBĚHY A ZAJÍMAVOSTI V SEKCI BLOGŮ.

CHCETE SI ZASPÍVAT PŘÍMO NA TRIBUNÁCH? VYBERTE SI ZE VSTUPENEK A ZÁJEZDŮ NA FOTBAL A DALŠÍ SPORTY.