Hity z anglických tribun: Chase The Sun

2 minuty čtení + 3 videa

Anglie je nejoblíbenější destinací našich klientů. Nejen pro sportovní výkony, ale také pro kulturu na tribunách.

V kolébce fotbalu zlidovělo několik ikonických hitů, poznejte příběhy těch nejznámějších v našem seriálu Hity z anglických tribun.

PŘÍBĚH HITU CHASE THE SUN

Šipky zachvátily svět i díky perfektní atmosféře, kterou dokáží vytvořit fanoušci přímo na místě. Stadion, nebo hospoda? To je jedno. Hlavně je potřeba zažít tu energii, která změnila hospodskou aktivitu na zabití času na sportovní fenomén.

Chase the sun je song od italské elektronické kapely Planet Funk z roku 2002 a je postaven na melodii Ennia Moriconeho Alla Luce del giorno (ve světle dne).

TEXT

„I’m flying away
Running like the wind
As I chase the sun
Up spinning around
Circles in my mind
Sailing over ground“

(Letím pryč,
běžící jako vítr,
jak honím Slunce.
Nahoře, kroužíc kolem,
kruhy v mé mysli,
se plaví nad zemí.)

CHASE THE SUN A ŠIPKY

Britská stanice Sky sports, která šipky vysílá již 25 let, si ji vybrala za jakousi hymnu tohoto sportu a v halách ji hraje během reklamních přestávek. Fanoušci si ji tak oblíbili, že ji začínají zpívat sami a v tom momentě skáče celá hala.

Autoři songu o tomto fenoménu nevěděli, dokud si náhodou během pobytu na ostrovech nezapnuli v telce šipky. Když slyšeli, jak fanoušci z jejich songu šílí, nevěřili vlastním očím.

Vynalézavost návštěvníků šipkarských akcí nemá konce. V halách (nebo na videích) můžete vidět ty nejbláznivější kostýmy. Za všechny zmíníme zvířata, ovoce a zeleninu nebo mimozemšťany.

Představivost a hranice jsou téměř neomezené, až na důležitou výjimku. Žádné dresy fotbalových klubů. To z obav, že by se zábava mohla změnit v ostrou výměnu názorů.

ZAUJAL VÁS ČLÁNEK? PODÍVEJTE SE TAKÉ NA DALŠÍ PŘÍBĚHY A ZAJÍMAVOSTI V SEKCI BLOGŮ.

CHCETE SI ZASPÍVAT PŘÍMO NA TRIBUNÁCH? VYBERTE SI ZE VSTUPENEK A ZÁJEZDŮ NA FOTBAL A DALŠÍ SPORTY.