Historický výsledek očima zájezdu: Fanoušci United už nebudou pít 7up

5 minut čtení

Zápas, na který se nezapomíná. Radost, smích, rýpání na jedné straně a smutek, naštvání na straně druhé. Největší derby v Anglii dopřálo domácím fanouškům gólové hody a my jsme byli u toho.

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku a Instagramu.

Dobrá nálada už na letišti

Naše cesta začala srazem na letišti v rakouském Schwechatu, kam dorazila na první pohled příjemná parta lidí. Bylo jasně vidět, že v davu převládají fanoušci Liverpoolu, kteří byli oblečeni do dresů nebo mikin s kapucí. Ihned po přistání v Manchesteru nás na letišti čekal odvoz do města Beatles, tedy Liverpoolu. V autobuse panovala dobrá nálada a ti, kteří fandili LFC, zpívali slavnou hymnu „You will never walk alone“.

Bezproblémové ubytování na hotelu a následná cesta do města byla doslova předkrmem (fish and chips samozřejmě nesměly chybět) toho, co mělo přijít druhý den.

Delegátka Miška, Anfield a Mike Dean

Druhý den ráno na nás na recepci čekala delegátka Miška, která nás nabila energií. Vyrazili jsme na první část sobotního programu: prohlídku stadionu Anfield. Prošli jsme útrobami stadionu a nasáli atmosféru jednoho z nejlegendárnějších stadionů na ostrovech.

„Musím vám už teď poděkovat za celou organizaci zájezdu, protože pak se možná, vždyť víte… trochu opijeme a zapomenete poděkovat. Jinak jste s kolegyní Miškou velmi vstřícné a příjemné,“ pochválil nás jeden z účastníků zájezdu

Po prohlídce jsme si prohlédli muzeum a samozřejmě jsme nemohli vynechat fanshop, kde se milovníci suvenýrů doslova vyřádili. Měli plné ruce tašek plných dresů, šál a dokonce i kravat s logem LFC. Naše kroky směřovaly na oběd a pivo do pravé anglické hospůdky.

Někteří z nás se šli podívat na zápas místního klubu Tranmere Rovers s Hartlepoolem v League Two (4. nejvyšší soutěž). Naše přítomnost by jistě potěšila bývalého rozhodčího a velkého fanouška tohoto klubu Mikea Deana (VIDEO). Duel s více než šestitisícovou návštěvou, kterou by mohla závidět i většina našich prvoligových klubů, nakonec skončil remízou 1:1.

Rudé moře v Liverpoolu

Město, které je domovem dvou klubů Premier League (Everton a Liverpool FC), se v den zápasu odělo do červené barvy. Podtrhli to fanoušci Manchesteru United, jehož klubová barva je stejná. Atmosféra v ulicích byla cítit už od rána. Ulicemi opět zněla domácí hymna Reds (i když při pohledu na některé fanoušky by se klidně mohlo zdát, že zpívají „You will never drink alone“) a očekávání bylo velké. Koneckonců, aby ne, když proti nim stojí rozjetí United – největší rival LFC.

Po nasátí atmosféry z města jsme se (konečně) vydali na stadion. Někteří z nás zakotvili v nedaleké hospodě a ostatní si dál užívali skandování fanoušků v okolí stadionu. Jak už víme, historický výsledek LFC nad United lidé oslavovali a popichování věčného rivala nebralo konce. Oslavy trvaly dlouho do rána a dozvuky zápasu jsou slyšet ještě dnes. Vtípky na účet United se ozývaly ze všech stran, včetně bývalého hráče Liverpoolu Jamieho Carraghera, který do studia CBC Sports symbolicky přinesl nápoj „7up“.

Zdroj: empireofthekop.com

Od účastníků zájezdu zaznívala jen slova chvály, které jen umocnil výsledek samotného zápasu. Vítězství je motivovalo natolik, že někteří již na místě plánovali další cestu.

Recenze zájezdu Liverpool FC – Manchester United:

„Pro fanoušky Liverpoolu to byl životní zážitek. Přes FotbalTour jsme řešili pouze vstupenky na zápas, na který bychom se jinak neměli šanci dostat. Vstupenky dorazily zhruba den před zápasem. Na vašem místě bych lidi předem upozornil na nutnost mít telefon s NFC. My jsme takové telefony měli, ale stále to není standardní výbava všech telefonů. Jinak to byla ze strany FotbalTour dobrá práce. Děkujeme! YNWA,“ Roman Sulovský.

„Byli jsme s partou lidí na zápase Liverpool – MUTD. Vše bylo super zabezpečené, padlo hodně gólů, ale z mého pohledu všechny do špatné branky…,“ Slavomír Hudák.

A ještě jedna na závěr ⚽🔥:

„Dinosaurus konečně přišel na to, jak napsat recenzi 😁… O víkendu jsme byli na historickém zápase, který si všichni budou pamatovat. Nejen kvůli výsledku, ale i kvůli lidem, kteří se o nás starali. Martine, Miško, ještě jednou moc děkujeme. Celý prodloužený víkend jste udělali výjimečným a skvělým. Byla to pro nás, pro mě a mého bratra, výjimečná událost a zážitek. Bylo to téměř na den přesně, kdy nám před rokem zemřel tatínek. A byl to právě on, kdo nás k LFC přivedl. A byli jste to vy, kdo nám ten víkend, zápas, pobyt zkrášlili a díky vám je nezapomenutelný. Přál bych si, abych vás mohl vídat častěji a trávit s vámi více času, protože jste naprosto skvělí! Všem doporučuji zažít tyto chvíle a cestovat s vámi! Myslím, že to nebylo naposledy. Vím, že s Vámi a FotbalTour (českou nebo slovenskou verzí) budu v dobrých rukou a vždy Vás budu doporučovat. Moc Vám děkuji! YNWA,“ Jakub Kylián.