Herci, politici nebo zpěváci: Fotbal milují i lidé, u kterých to možná překvapí

5 minut čtení
autor: Jakub Vaverka

Fotbal je pro každého. Nezáleží na tom, kolik vám je let, odkud jste nebo jaké máte zaměstnání. Sportovní velikáni po celém světě se mohou pochlubit i příznivci z odvětví, o kterých byste si možná nemysleli, že budou vášnivými fanoušky nejrozšířenější hry na světě. Pojďte se o některých z nich dozvědět něco více. 

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Kanonýři mají podporu v nejvyšších kruzích

Arsenal je jedním z nejpopulárnějších klubů anglické Premier League. Bylo tomu tak v minulosti, je tomu tak i dnes a od Kanonýrů se vždy očekává, že najdou svou cílovou kategorii. Jejich vliv je na celosvětové úrovni. Gunners mají podporu skutečně v různých odvětvích veřejného života. Rapper a producent Jay-Z, také zpěvák Chris Martin a dokonce i princ Harry mají v oblibě Emirates Stadium. Ten však o své vášni pro fotbal nemluví tak často jako jeho bratr William, který je příznivcem Aston Villy.

Jejich babička, královna Alžběta II., byla také dlouholetou fanynkou červeného klubu z Londýna. Arsenal byl jediným klubem na světě, který oficiálně přivítala v Buckinghamském paláci. Arsenal mají rádi také politici Jeremy Corbyn a John Bercow, stejně jako herci Colin Firth a Idris Elba. Pokud jde o fotbalové kluby, Gunners podporuje také kontroverzní moderátor Piers Morgan a podle několika britských zpráv je kdysi podporoval Usáma bin Ládin.

Idris Elba – Arsenal (zdroj: Just Arsenal)

Chelsea se může pochlubit přízní šéfkuchaře

Chelsea momentálně neprožívá nejúspěšnější období, ale klub má miliony fanoušků po celém světě a podporuje ho řada známých osobností. Jednou z nich je například slavný šéfkuchař Gordon Ramsay.

Nesmíme zapomenout ani na slavného moderátora a milovníka automobilů Jeremyho Clarksona, zpěvačku Elie Goulding a herečku Caru Delevigne. Zajímavostí je, že Damon Albarn ze skupiny Gorillaz má po většinu svého dospělého života permanentku na Stamford Bridge.

Jedním z nejznámějších fanoušků The Blues dodnes zůstává komediální herec Will Ferrell, dobrý vztah k Chelsea mají také basketbalista Kevin Durant a známá současná zpěvačka Olivia Rodrigo.

Will Ferrell a Eden Hazard (zdroj: The Sun)

Mitch Buchannon a Snape jsou fanoušky Cityzens

Manchester City je jedním z nejlepších fotbalových klubů současnosti, který aktuálně drží tituly v Lize mistrů, Premier League a dokonce i v FA Cupu. Přesto jsou Sky Blues často kritizováni za to, že se netěší takové podpoře jako konkurenční United nebo Arsenal či Liverpool.

Přestože se Etihad Stadium nedokáže zaplnit tak často jako Anfield Road nebo Old Trafford, mají Cityzens silné prominentní fanouškovské jádro. K těm nejznámějším patří asi bratři Noel a Liam Gallagherovi z legendární skupiny Oasis. Věděli jste ale, že City fandil také herec Alan Rickman, představitel Severuse Snapea z kouzelnické ságy o Harrym Potterovi?

Můžeme přidat jména jako Ian Curtis, Johnny Marr, Rick Wakeman, Alan Carr a Timothy Dalton. A nakonec jedno skutečné eso mezi fanoušky, kultovní herec David Hasselhoff, který ztvárnil Mitche Buchannona v seriálu Baywatch.

Noel Gallagher a Pep Guardiola (zdroj: Manchester Evening Standard)

Nesmírně pestrá směsice liverpoolských příznivců

FC Liverpool je jedním z nejoblíbenějších a nejrespektovanějších sportovních klubů na světě. Bohatá historie, více než úctyhodná současnost a slibná budoucnost činí z The Reds skutečně atraktivní klub, kterému lze fandit. A to i mezi známými jmény.

Mezi netradiční příznivce Liverpoolu patřil například bojovník za svobodu Nelson Mandela a Reds miluje také herečka Angelina Jolie a její kolega Samuel L. Jackson. Na seznamu příznivců LFC je také producent Andre Romelle Young, známý spíše jako Dr. Dre. Nejen fanouškem, ale také spoluvlastníkem kolosu z Anfieldu je basketbalová hvězda Los Angeles Lakers LeBron James. Ještě vám to nestačí? Přidejme ještě světoznámou zpěvačku Lanu Del Rey a herce Daniela Craiga, který se proslavil jako James Bond.

Samuel L. Jackson (zdroj: Liverpool Echo)

Manchester United je jedním z nejpopulárnějších klubů na světě

Treble v roce 1999? Moskva 2008? Alex Ferguson nebo David Beckham? Důvodů, proč lidé v posledních desetiletích začali fandit Manchesteru United, je víc než dost. Faktem však je, že Rudí ďáblové se těší podpoře příznivců prakticky odjakživa. To platí nejen v různých částech světa, ale také v showbyznysu.

Ďábly milují například zpěvák Justin Timberlake, herečka Megan Fox nebo boxer Floyd Mayweather. Není to tak dávno, co svou náklonnost k MUFC projevil také bojovník MMA Conor McGregor. Možná není příliš známo, že Manchesteru United fandí také vůdce KLDR Kim Čong-un. Nesmíme zapomenout ani na sprinterskou legendu Usaina Bolta nebo britského rappera Stormzyho.

KOMPLETNÍ NABÍDKA ZÁJZEDŮ NA PREMIER LEAGUE

Conor McGregor (zdroj: Daily Star)